Φώτο αρχείου

Θετικά ανταποκρίθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για συνδρομή στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας,

για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 170 οδηγοί του στρατού. Υπογραμμίζεται πως δεν θα συμμετάσχουν στρατιώτες στη διαδικασία αποκομιδής.

Είχε προηγηθεί δήλωση στο ΣΚΑΪ του δημάρχου Αθηναίων που υποστήριζε πως το μόνο που απομένει για την αποκομιδή είναι να συμμετάσχει ο στρατός.

”Φώτο

Απηύθυνε επίσης νέα έκκληση προς τους εργαζόμενους να μαζέψουν τα απορρίμματα από ευπαθή σημεία της πόλης.

Εν τω μεταξύ, επίθεση με μολότοφ από 50 άτομα δέχθηκε το πρωί οδηγός απορριμματοφόρου στη συμβολή των οδών Κίνης και Κασταμονής στη Νέα Ιωνία με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες η καμπίνα του οχήματος.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ.

«Ηρωϊκό» χαρακτήρισε τον αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης τονίζοντας πως με αποφασιστικότητα αποκρούουν τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης και τις απειλές για απολύσεις.

Η ΠΟΕ ΟΤΕ απέρριψε τις προτάσεις της ΚΕΔΕ

Τέσσερις προτάσεις για την αποκλιμάκωση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τα σκουπίδια κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών και την ΠΟΕ ΟΤΑ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης.

Σύμφωνα με αυτές, προτείνεται:

• Η εξαίρεση από την εφεδρεία των εργαζόμενων σε ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες,

• Η ρύθμιση των δανείων των εργαζόμενων σε ιδιωτικές τράπεζες και στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων,

• Το ποσοστό απώλειας εισοδήματος τους να μην υπερβαίνει το 25% και

• Να γίνει σε βάθος 3ετίας και η διατήρηση του επιδόματος θέσης.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ απέρριψε τις προτάσεις διότι δεν υπάρχει έγγραφη διαβεβαίωση από τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ αντιθέτως ο κ. Καστανίδης τις έκανε αποδεκτές.

Πηγή: skai.gr