Προάγγελος των επόμενων κινήσεων του πρωθυπουργού αποτελεί η συνάντησή του στις 12.30΄ το μεσημέρι σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,

ενώ στις 4.30΄ το απόγευμα θα συνεδριάσει το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήθηκε μια ώρα πριν ανακοινωθεί, λίγο δηλαδή μετά τις 9 το βράδυ χθες,

χαρακτηριστικό της κρισιμότητας, αλλά και της ρευστότητας της κατάστασης, αφού ο πρωθυπουργός μη γνωρίζοντας την ακριβή λύση που θα επιχειρηθεί στο ελληνικό χρέος, δεν μπορεί να διαμορφώσει επακριβώς και τη στρατηγική του στο εσωτερικό της χώρας.

Έως αργά το βράδυ πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διέρρεαν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Όμως η κρισιμότητα της κατάστασης είναι τέτοια που προϊδεάζει για σημαντικές κινήσεις, καθώς κανένας -έστω και αν αυτός είναι πρωθυπουργός- δεν μπορεί να λάβει μόνος του τόσο κρίσιμες αποφάσεις για το χρέος, που ουσιαστικά θα σφραγίσουν την πορεία της χώρας και των πολιτών της για πολλά χρόνια, ίσως και για μια ολόκληρη γενεά.

Όπως, μάλιστα, δήλωσε αργά το βράδυ χθες στο real.gr πολύ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, στον κ. Γιώργο Παπανδρέου «έχουν κατατεθεί από κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του, όλες οι προτάσεις, πλην των εκλογών». Όχι δηλαδή απλά η σύνοδος των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και η συγκυβέρνηση και ο σχηματισμός κυβέρνησης με δυνάμεις και πρόσωπα που συμφωνούν ή η συνάντηση με όλους τους φορείς στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αναβολή, άλλωστε, του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμβάλλει σε αυτόν ακριβώς τον προσανατολισμό, αν και όλα θα οριστικοποιηθούν όταν ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του περισσότερα δεδομένα για τη λύση που θα χρησιμοποιηθεί στο ελληνικό χρέος.

Στη Βουλή

Δεδομένο είναι ότι ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί στη Βουλή, είτε για να ενημερώσει, είτε για μια (μίνι;) προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, ενώ αναμένεται να ζητήσει ψυχραιμία και ενότητα ενόψει των πολύ κρίσιμων καταστάσεων.

Με Βενιζέλο

Τετράωρη και εφ’ όλης της ύλης ήταν η διάρκεια της συνάντησης το απόγευμα χθες του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας συμμετείχαν και ο αναπληρωτής υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, ο διατηρών τις επαφές με το Eurogroup Γιώργος Ζαννιάς και άλλοι.

 

Το μεγαλύτερο διάστημα, που οι δυο άνδρες ήταν μόνοι τους, συζήτησαν και για το θέμα της κοινής δήλωσης της επιστολής των τριών υπουργών (Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση), καθώς και των κινήσεων που πρέπει να γίνουν στο εσωτερικό της χώρας ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Πέμπτης, της συνεδρίασης του Eurogroup την Παρασκευή και της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής.

Επιβεβαιώθηκε

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr κατά την τετράωρη αυτή συνάντηση, επιβεβαιώθηκε πλήρως -μετά και την επιστολή των τριών υπουργών- η κοινή πορεία και η στρατηγική συμμαχία των δυο ανδρών, που έχουν πλέον ταυτίσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική τους προοπτική.

Πηγή: real.gr