Με γκολ του Λεονάρντο στο 43’, η ΑΕΚ πήρε την ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Ολυμπιακό, βγάζοντας… ψυχή στο ντεμπούτο του Κωστένογλου στον πάγκο της.

Παρά το γεγονός ότι -κατά πολλούς- οι «ερυθρόλευκοι» ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, η «Ένωση» παρουσιάστηκε ψυχωμένη, αντέδρασε μετά το εκπληκτικό γκολ του Μιραλάς (23’)

και με εντυπωσιακό τέρμα του Λεονάρντο στο 43’, πήρε την ισοπαλία.Πολλές κίτρινες και δύο αποβολές είχε το παιχνίδι. Στο 87′ αποβλήθηκε ο Μάκος με δεύτερη κίτρινη κάρτα για να τον ακολουθήσει κι ο Μοντέστο δυο λεπτά αργότερα.

Το ματς

Δύο «άντρες» μπήκαν για να φλερτάρουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Ένας με αυτοπεποίθηση και πίστη στην υπεροχή του. Κι ένας (αν και τύποις γένους θηλυκού) με νταηλίκι και διάθεση να πεθάνει για «τα μάτια π’ αγαπούσε»! Ο πρώτος, λοιπόν (Ολυμπιακός) δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω από μια στιγμιαία επιβεβαίωση της -αγωνιστικής- γοητείας του (γκολ copyright Τζεμπούρ απ’ τον Μιραλάς), για να κάνει ρελάνς στο αναμφισβήτητα καλύτερο μέχρι τότε «κορτάρισμα» του άλλου.

Αλλά είπαμε, και ο άλλος ήταν «σκληρό καρύδι». Τι κι αν αναγκάστηκε, λοιπόν, να γίνει λιγότερο brutal (απ’ τις τρεις κίτρινες που ήδη είχε αντικρύσει μέχρι το 15’ απ’ τον Κωνσταντινέα). Με τσαμπουκά Κολομβιανού (βιονικός Βάργκας), πείσμα Ισπανού (τάκλιν αυτοθυσίας του Κάλα στη φάση που γέννησε το γκολ) και «μπρίο» Βραζιλιάνου (εξαιρετική εκτέλεση Λεονάρντο) ξεκαθάρισε πώς πάνω απ’ το πτώμα του θα έχανε το… κορίτσι!

Βγαίνοντας ξανά απέναντι απ’ τη μαντάμ, οι «μονομάχοι» έπρεπε ν’ αλλάξουν τακτική. Είτε αναγκαστικά (με τον τραυματία Γκούντγιονσεν να δίνει θέση στον Καφέ και να στέλνει το Λαγό στο αριστερό άκρο της επίθεσης), είτε λόγω επιλογής (με τον Μέλμπεργκ να αντικαθιστά τον Φουστέρ και να στέλνει τον Αβραάμ στο… δεξί άκρο της άμυνας). Όχι ότι άλλαζε κάτι. Το «μπρά ντε φερ» είχε την ίδια εξέλιξη: Τον ένα να ποντάρει στην τεχνική (λέγε με Ιμπαγάσα) και τον άλλο στη δύναμη (λέγε με Βάργκας).

Την ώρα, λοιπόν, που οι όμορφοι συνέχιζαν τα «τσαλίμια» (Φετφατζίδης αντί Αμπντούν, Κάρλος αντί Λεονάρντο), η… δεσποινίς Νίκη είχε αρχίσει να κουράζεται. Ε, όταν διαπίστωσε ότι και οι «μνηστήρες» άρχισαν να καίγονται περισσότερο για το γόητρο (του να μη χάσουν ο ένας απ’ τον άλλο) παρά για πάρτη της, την έκανε οριστικά. Και τους άφησε μόνους μεν (στην κορυφή), αλλά με την εντύπωση ότι «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια» (νίκες σε ντέρμπι).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου:): Αραμπατζής, Μανωλάς, Κάλα, Λεονάρντο (76′ Χοσέ Κάρλος), Μάκος, Καράμπελας, Λαγός, Βάργκας, Γκούντγιονσεν (46′ λ.τ. Καφές), Γεωργέας (85′ Κοντοές), Λυμπερόπουλος.

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Κοντοές, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Κάρλος, Γκέντσογλου.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (90′ Μακούν), Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (46′ λ.τ. Μέλμπεργκ), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν (63′ Φετφατζίδης).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Πάντελιτς, Χαβίτο, Μόνχε, Μακούν.

Σκόρερ : 43′ Λεονάρντο – 23′ Μιραλάς

Κίτρινες:11′ Βάργκας, 12′ Μανωλάς, 13′ Μάκος, 34′ Γκούντγιονσεν, 70′ Λαγός – 12′ Χολέμπας, 25′ Μοντέστο

Κόκκινες: 87′ Μάκος (2η κίτρινη) – 89′ Μοντέστο (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Πηγή: sday.gr