Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις, τους αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς του αεροδρομίου και την εισβολή στο υπουργείο Υποδομών 48 ώρες μετά το τετ-α-τετ του Θύμιου Λυμπερόπουλου με τον πρόεδρο της ΝΔ,

ο Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωσε τη διαγραφή του προέδρου του ΣΑΤΑ από το κόμμα της ΝΔ. «Ο κ. Λυμπερόπουλος διαγράφεται από τη ΝΔ. Αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς τα εννοεί»

ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελάκη. Αφορμή ήταν οι τελευταίες δηλώσεις του Θύμιου Λυμπερόπουλου που έριξαν «λάδι στη φωτιά», παρά το γεγονός ότι του είχαν γίνει αυστηρές συστάσεις από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη στη λεωφόρο Συγγρού.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εδώ και μέρες είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τη στάση της ΝΔ απέναντι στις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και της παραίτησης από τα κομματικά του καθήκοντα στη ΝΔ.

Την προηγούμενη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ είχε ταχθεί απέναντι στις ακραίες κινητοποιήσεις λέγοντας ότι δεν θα στηρίξει τα προνόμια των συντεχνιών. «Ας μην μας ψηφίσουν. Το λέω και το εννοώ» είχε πει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή: real.gr