Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι προχωρούν σε καταλήψεις, στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες εκδηλώνοντας την αντίθεση τους

στα μέτρα της κυβέρνησης που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.Μάλιστα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν την διεύρυνση της 24ωρης απεργίας στις 19 του μήνα μετατρέποντας

την σε 48ωρη για 19 και 20 Οκτωβρίου. Ωστόσο από την Παρασκευή και για τις επόμενες 10 ημέρες απεργούν οι τελωνειακοί, οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν «μπλακ άουτ» στην τροφοδοσία αγαθών και προϊόντων τα επόμενα 24ωρα.

Παράλληλα, και σήμερα θα συνεχιστεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς χειρόφρενο τραβούν όλα τα ΜΜΜ πλην του προαστιακού στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας τους, ενώ χειρόφρενο τραβούν σήμερα και οι αυτοκινητιστές.

Παράλληλα, με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ με απόφασή τους οι δευτεροβάθμιες Οργανώσεις του Δημοσίου διοργανώνουν συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί.

Καταλήψεις

Καθημερινά εργαζόμενοι καταλαμβάνουν το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος ,ενώ σε ανάλογες ενέργειες προχωρούν συνάδελφοι τους στο υπουργείο Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στα παραρτήματα του, στο υπουργείο Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ.α. Παράλληλα 150 άτομα βρέθηκαν στο υπουργείο Υγείας.

Αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στις ζωές όλων μας, δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, αγροτών, επαγγελματιών, συνταξιούχων, φοιτητών και ανέργων, οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ κατέλαβαν την Πέμπτη όλα τα κτίρια της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΟΓΑ . Κλειστά είναι τα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ στην Αθήνα (Πατησίων 30 & Αβέρωφ 7), αλλά και των Περιφερειακών Υποκταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, την Τρίπολη, την Κομοτηνή και τη Λαμία.

Αναλυτικότερα συνεχίζουν:

-Την 48ωρη πανελλαδική απεργίας καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία διαρκείας από τις 24 Οκτωβρίου.

-Την πανελλαδική αποχή τους οι δικηγόροι έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

-Την 48ωρη απεργία που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

-Στάσεις εργασίας από τις 08.00 έως τις 11.00 και από τις 15.00 έως τις 18.00 πραγματοποιούν την Παρασκευή και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν: Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

-Δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

-Οι εφοριακοί θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου ενώ κινητοποιήσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.

-Σε 48ωρη απεργία, στις 19 και 20 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ στην 24ωρη απεργία της επόμενη Τετάρτης θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

-Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας στις 17, 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26 και 27 Οκτωβρίου.

Πηγή: real.gr