Περισσότεροι από 3.500 τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της πρωτεύουσας εξ αιτίας των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 19 Οκτωβρίου.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται μόνο σε σχολεία και νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι γειτονιές της Αθήνας να θυμίζουν μικρές χωματερές.

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Θωμάς Καραγιαννάκης, Ταμίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ υπογράμμισε ότι σκοπός τους δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες, αλλά να καταλάβει η κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει όσα υποσχέθηκε.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι όταν οι υπάλληλοι προχωρούν σε κατάληψη, πληρώνονται, κάτι που δε συμβαίνει όταν προχωρούν σε απεργία. «Και η κατάληψη είναι μέθοδος κινητοποίησης» επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι με το πρόσχημα της συμβολικής κατάληψης στην είσοδο του ΧΥΤΑ Φυλής οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά.

«Η κυβερνητική πολιτική σκοτώνει το λαό. Ως έλληνας πολίτης, θέλω η κυβέρνηση να με προστατεύει», δήλωσε μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο ΓΓ της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ραΐκου προχώρησε σε νέα εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα των σκουπιδιών, αυτή τη φορά για τη μη αποκομιδή τους από τους δρόμους του λεκανοπέδιου. Η κύρια Ραΐκου έδωσε εντολή να εφαρμόζεται το αυτόφωρο όταν διαπιστώνονται αυτεπάγγελτα εγκλήματα.

Την περασμένη εβδομάδα η κα. Ραΐκου είχε παρέμβει για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Πηγή: skai.gr