«Τίποτα δεν έχει πάει καλά σε χώρα που έχει παει το ΔΝΤ» εκτίμησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Νίκος Κιουτσούκης, ΓΓ της ΓΣΕΕ,

με αφορμή την επιστολή της τρόικας με την οποία ζητά τη μείωση και του κατώτατου μισθού στη χώρα μας, είτε με επαναδιαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων, είτε με νομοθετική ρύθμιση.

Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ παρομοίασε χαρακτηριστικά την τρόικα με τρένο που κινείται πάνω σε ράγες, τις οποίες όμως γυρίζει κάποιος άλλος και «σίγουρα όχι η κυβέρνηση», όπως εκτίμησε.

Τόνισε ότι η ΓΣΕΕ, αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι δε δέχονται μειώσεις μισθών. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν πάγωμα μισθών, είπε ότι έχει ήδη υπογραφεί τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία λήγει το 2012, οπότε είναι νωρίς για να γίνουν οποιεσδήποτε συζητήσεις.

Λάθος χαρακτήρισε τις επιχειρησιακές συμβάσεις ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, τονίζοντας ότι το πάγωμα των μισθών έχει παγώσει και την αγορά.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, είπε ότι «αν πέσουμε κάτω από την κόκκινη γραμμή, δε θα είμαστε κοινωνικοί εταίροι, αλλά κοινωνικά τέρατα» και σημείωσε ότι ήδη επτά στα 10 νοικοκυριά έχουν μειώσει τα απαραίτητα.

Πηγή: skai.gr