Μοιάζει με σενάριο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας κι όμως δεν είναι. Ήδη έχει ξεκινήσει στην εποχή μας και είναι συναρπαστικό. Η συσκευή με την οποία θα μπορείτε να βιώσετε την εμπειρία ενός παιχνιδιού στον υπολογιστή στο έπακρο!. Μπορείτε να ελέγξετε τον ήρωα του παιχνιδιού μόνο με την σκέψη σας.

Η εφαρμογή είναι για τα παιχνίδια υπολογιστών αλλά είναι μόνο μία σταγόνα στον ωκεανό όπως δηλώνουν οι επιστήμονες της εταιρείας.

Τέλος στη χρήση του joystick και του paddle η οποία θα είναι περιττή καθώς ο χρήστης με την χρήση του epic headset της εταιρείας emotiv,θα μπορεί να αλληλεπιδρά με το παιχνίδι χρησιμοποιώντας μόνο την σκέψη του

Πως λειτουργεί:

16 ηλεκτρικούς αισθητήρες σε μία ασύρματη συσκευή η οποία μπορεί να αποκωδικοποιήσει τα ηλεκτρικά σήματα που παράγει ο εγκέφαλος σε συγκεκριμένες δραστηριότητες. Λειτουργίες όπως το σήκωμα, τράβηγμα, χτύπημα , κλπ έχουν αποκωδικοποιηθεί και χρησιμοποιούνται ως εναύσματα για την λειτουργία του παιχνιδιού.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο. 13 διαφορετικές λειτουργίες έχουν αποκωδικοποιηθεί συμπεριλαμβάνομένης και της εξαφάνισης. Αν σκεφτείτε ότι ότι ένα αντικείμενο εξαφανίζεται , τότε αυτό θα εξαφανιστεί.

Το σύστημα επίσης, είναι σε θέση να αντιληφθεί τα συναισθήματα που προκαλεί το παιχνίδι στον χρήστη και να επιδρά ανάλογα. Στην ουσία μπορεί να αποκωδικοποιεί και κάποια από τα συναισθήματά μας, ώστε να αντιλαμβάνεται αν και ο πόσο ο χρήστης επιδρά συναισθηματικά με το παιχνίδι.