Η πρόθεση για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, πρέπει να θεωρηθεί, απ’ όλους μας, μια πολύ σημαντική εξέλιξη, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς,

μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, στο περιθώριο του ελληνογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ,

ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, έθεσε θέμα προστασίας των ασφαλιστικών ταμείων, που κατέχουν ομόλογα του Δημοσίου.

“Με τον κ. Ρέσλερ μιλήσαμε μια κοινή γλώσσα – τη γλώσσα της ανάπτυξης, για την οποία παλεύω και επιμένω δύο χρόνια τώρα. Και η οποία δυστυχώς υπονομεύεται ή βραχυκυκλώνεται από την κυβερνητική οικονομική πολιτική. Ως εκ τούτου, η πρόθεση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα πρέπει να θεωρηθεί από όλους μας μια πολύ σημαντική εξέλιξη”, δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου:

“Όπως θυμάστε και με την απόφαση της 21ης Ιουλίου ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αλλά δεν είναι λεπτομέρεια, ούτε η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα ζήτημα, ούτε και το μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων. Ελπίζω αυτή η κυβέρνηση, που δεν διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως, τουλάχιστον να μας ακούει.”

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κύκλοι του περιβάλλοντος του προέδρου της ΝΔ ανέφεραν ότι η συνάντηση με τον κ. Ρέσλερ έγινε σε καλό κλίμα και ότι πέρα από τα αναπτυξιακά ζητήματα, παρουσιάστηκαν κι οι άξονες του οικονομικού προγράμματος του κόμματος, με έμφαση στην ανάγκη μείωσης των φόρων, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη.

Πηγή: real.gr