Απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Apple, Steve Jobs, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία. Η συλλυπητήρια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Apple αναφέρει:

« Η Apple έχασε έναν οραματιστή και μια δημιουργική ιδιοφυΐα και ο κόσμος έχασε έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Όσοι από εμάς ήταν αρκετά τυχεροί να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε

με τον Steve χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και εμπνευσμένο μέντορα. Ο Steve αφήνει πίσω του μια εταιρεία που μόνο αυτός θα μπορούσε να είχε χτίσει και το πνεύμα του θα παραμείνει για πάντα το θεμέλιο της Apple

Όποιος επιθυμεί να μοιραστεί τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα συλλυπητήριά του μπορεί να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση rememberingsteve@apple.com ».

Ο Jobs υπέφερε από διάφορα προβλήματα υγείας ύστερα από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί για την αφαίρεση μιας σπάνιας μορφής καρκίνου του παγκρέατος, τον Αύγουστο του 2004.

Η Apple ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2011 ότι ο Jobs θα λάμβανε άδεια ασθενείας για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και στα τέλη Αυγούστου του ίδιου έτους ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Τον Απρίλιο του 2009 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος και επέστρεψε στην εταιρεία για ενάμιση χρόνο πριν η κατάσταση της υγείας του τον αναγκάσει να απομακρυνθεί, εκ νέου.

Τον Αύγουστο του 2011 ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του ότι:

«Ανέκαθεν έλεγα, πως όταν κάποτε έρθει μια μέρα που δεν θα μπορώ πλέον να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα και στις προσδοκίες μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, θα ήμουν ο πρώτος που θα σας ενημέρωνε. Δυστυχώς αυτή η μέρα έχει έρθει»

Υπήρξε ένας από τους θρυλικότερους επιχειρηματίες στην αμερικανική ιστορία ενώ είχε εργαστεί για λογαριασμό της Pixar Animation Studios και της Disney.

http://www.youtube.com/watch?v=rAymZfKHPUA

Όποιος επιθυμεί να μοιραστεί τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα συλλυπητήριά του μπορεί να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση rememberingsteve@apple.com.