Νερό στον «μύλο» της αναθεώρησης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου ρίχνει με δηλώσεις η Γερμανίδα καγκελάριος σχεδόν 24 ώρες πριν από την άφιξη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ στην Αθήνα.

Μετά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο του Eurogroup και η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο αναθεώρησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Μετά τη συνάντηση της με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι «αν χρειαστεί θα υπάρξει μία προσαρμογή» στη συμμετοχή των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

Ειδικότερα η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι «πρέπει να δοθεί μία ευκαιρία στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της» και να παραμείνει εντός της ευρωζώνης. Παράλληλα χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας την έγκριση όλων των κοινοβουλίων της ευρωζώνης για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), όπως έπραξε η Γερμανία.

«Ελπίζω βέβαια ότι όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα καταφέρουν να θέσουν σε ισχύ το EFSF. Νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές» υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους των αγορών η Άνκελα Μέρκελ είπε ότι το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών της, σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό, αν υπάρχει η γενική άποψη ότι οι τράπεζες δεν έχουν κεφαλαιακή επάρκεια για την τρέχουσα κατάσταση, να το κάνουμε. Η γερμανική κυβέρνηση-όπως έχει ξεκαθαρίσει τις δύο τελευταίες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών- είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μία τέτοια κεφαλαιοποίηση των τραπεζών αν χρειαστεί» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Πηγή: real.gr