Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την «κρίσιμη οικονομική και δημοσιονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα» άφησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης.

«Η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη δημοσιονομική της πορεία και ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε τι θέλουμε.

Να πει κάθε πολίτης τι θέλει και με βάση αυτό να γεννηθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καστανίδης μιλώντας στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δημοψήφισμα δεν αποκλείεται να διεξαχθεί ακόμα και μέχρι τα Χριστούγεννα χωρίς να είναι ακόμα σαφές ποιο θα είναι τελικά το ερώτημα. Ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ακόμα ότι το δημοψήφισμα είναι θέμα ουσίας και όχι μία προσπάθεια της κυβέρνησης για εκτόνωση της λαϊκής οργής, λέγοντας ότι « Κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει τον λαό όση διάνοια και αν διαθέτει».

Στην κριτική της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική πολιτική ο Υπουργός Εσωτερικών είπε : «Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα αλάνθαστα –ίσα- ίσα – όμως αγωνίζεται σκληρά να κάνει το πατριωτικό της καθήκον και να μην επιτρέψει τη χώρα να διολισθήσει στη χρεοκοπία. Δίνει τη μάχη καθημερινά και μόνη».

«Αν η απάντηση στο ερώτημα που θα θέσει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα, η απάντηση του λαού είναι όχι, θα φύγετε;», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας, ενώ συνέχισε : «Η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιος θα τον κυβερνήσει».

Πηγή: real.gr