Μεγάλος πρωταγωνιστής στην εκδήλωση της Apple είναι το iPhone 4S, το οποίο διατηρεί την εμφάνιση του iPhone 4, αλλά έρχεται με νέο επεξεργαστή και αρκετές βελτιώσεις σε κάμερα, κεραία, μπαταρία και απόδοση.

iPhone 4S

  • Οθόνη 3.5” Retina Display (960 x 640)
  • Επεξεργαστής dual-core A5 1GHz
  • Μνήμη RAM 1GB
  • Κάμερα 8MP με φακό f/2.4 (3264 x 2448)
  • Εμπρόσθια κάμερα VGA
  • Σύστημα κεραίας GSM/CDMA (World Phone)
  • Λειτουργικό σύστημα iOS 5.0

Όπως βλέπουμε, το iPhone 4S χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή A5 του iPad 2, με αποτέλεσμα να είναι κατά 2x φορές ταχύτερο από το iPhone 4, ενώ η απόδοση των γραφικών είναι κατά 7x φορές μεγαλύτερη!

Παρά τη μεγαλύτερη απόδοση, η μπαταρία δεν επηρρεάστηκε καθόλου και έχει αυτονομία 8 ώρες ομιλία 3G, 14 ώρες ομιλία σε δίκτυα 2G, 6 ώρες 3G browsing και 9 ώρες WiFi browsing.

Ακόμη, για να μην αντιμετώπισει ξανά ένα νέο “Antennagate“, η Apple επανασχεδίασε το σύστημα κεραίας, έτσι ώστε να γίνεται εναλλαγή μεταξύ τους για να μη χάνεται ποτέ το σήμα όπως και αν το κρατά ο χρήστης. Πλέον υποστηρίζει ταυτόχρονα όλα τα δίκτυα GSM και CDMA, με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο. Επίσης, θεωρητικά έχει διπλασιαστεί η ταχύτητα download από 7.2Mbps σε 14.4Mbps.

Σε ό,τι αφορά την κάμερα, εδώ έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από πλευράς Apple, η οποία έχει τοποθετήσει αισθητήρα 8MP με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε ανάλυση 3264 x 2448, δηλαδή 60% περισσότερα pixels από το iPhone 4, συλλαμβάνει 73% περισσότερο φως και είναι πολύ ταχύτερος!

Επιπλέον, έχουν προστεθεί διάφορα φίλτρα και λειτουργίες, όπως Hybrid IR, αναγνώριση προσώπου, σταθεροποιητής εικόνας, noise reduction και το κερασάκι στην τούρτα είναι η δυνατότητα εγγραφής Full HD video 1080p!

Τέλος, εντυπωσίασε η εφαρμογή Siri που αποτελεί τον προσωπικό σας βοηθό, υπακούωντας σε φωνητικές εντολές (προς το παρόν στην Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική γλώσσα) του τύπου “ξύπνα με αύριο στις 8 το πρωί”, “τί καιρό θα έχει το μεσημέρι” κλπ.!

[dailymotion xlh68b_apple-iphone-4s-siri-demo-high_tech

Το iPhone 4S θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις 16GB/32GB/64GB, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν στις 7 Οκτωβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στις 14 Οκτωβρίου σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιαπωνία.

Η κυκλοφορία σε 22 ακόμα χώρες – η Ελλάδα απουσιάζει από την λίστα – θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του 2011 σε ακόμα 70 χώρες (πιθανώς και η Ελλάδα).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: techgear.gr