Η NASA προσκαλεί 150 από τους Twitter followers της για να είναι παρόντες στην εκτόξευση της ρουκέτας United Launch Alliance Atlas V 541 που θα στείλει σκάφος στον πλανήτη Άρη…

Αυτά τα Tweetups έχουν δύο στόχους: ο πρώτος να ενισχύσουν τη δημοτικότητα της NASA – οι αστροναύτες που tweetάρουν από το διάστημα έχουν μεγάλο hit αφού το @Astro_Ron έχει 88,000 followers).

Τα tweetups θα μπορούν να στήσουν τη φήμη της Υπηρεσίας καθώς έχει πολλά χτυπήματα όπως και το γεγονός πως πολλά στοιχεία ιδιωτικοποιούνται.

Το νεότερο Mars rover — το Mars Science Laboratory Curiosity rover — θα εκτοξευτεί στις 25 Νοεμβρίου από έναν πύραυλο Atlas V 541 από το Cape Canaveral στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Μόλις θα είναι πάνω στον κόκκινο πλανήτη το επονομαζόμενο Curiosity θα φτάσει εκεί τον Αύγουστο του 2012 και θα αρχίσει για δύο χρόνια έρευνες.

Η NASA θα δέχεται Tweetup applications από την 5η Οκτωβρίου μέχρι και την 7η. Οι 150 που θα συμμετέχουν θα επιλεγούν τυχαία και θα έχουν μια επίσκεψη στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy.

Το βραβείο είναι μια πρώτη θέση στην εκτόξευση του Curiosity….

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Tweetup και άλλες ευκαιρίας Tweetup στο NASA website

Πηγή: gadgetfreak.gr