Τρία περίπτερα και δύο πρατήρια καυσίμων «χτύπησαν» σε διάστημα οκτώ λεπτών άγνωστοι δράστες στο Κερατσίνι.

Το… δρομολόγιο των ληστειών ξεκίνησε στις 4:45 και ολοκληρώθηκε στις 4:53. Στην οδό Σαλαμίνος στο Κερατσίνι οι δράστες άρπαξαν άγνωστη λεία από ένα πρατήριο καυσίμων και ένα περίπτερο.

Η συνέχεια δόθηκε στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Γκιώνας, όπου το «χτύπημα» ήταν διπλό. Και τα δύο περίπτερα, που βρίσκονται το ένα απενάντι από το άλλο, έγιναν στόχος των ληστών.

Ο κύκλος των ληστειών έκλεισε σε ένα ακόμη πρατήριο καυσίμων στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Σχιστού.

Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται σε καθημερινή βάση τα περιστατικά που βρίσκουν ανήμπορους και κατ’ ουσίαν απροστάτευτους τους πολίτες.

Βρισκόμαστε σε επιφυλακή πολέμου λένε οι φοβισμένοι πολίτες καθώς τα λάφυρα-τις περισσότερες φορές μερικά ευρώ- δεν αρκούν στους δράστες και η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής,εξαντλεί το θυμό τους.

Τελευταίο θύμα ένας εξηντάχρονος συνταξιούχος στον Πειραιά. Ζούσε μόνος του με συντροφιά τον σκύλο του στο ισόγειο διαμέρισμα μέχρι που έγινε στόχος των αδίστακτων κακοποιών. Οι αστυνομικοί και ο ιατροδικαστής ήταν φειδωλοί στις περιγραφές τους ως όφειλαν αλλά οι εικόνες είναι δυστυχώς γνωστές.

Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας ανατρέποντας τα δεδομένα ασφάλειας στη συνείδηση κάθε πολίτη. Ένοπλοι κακοποιοί εισβάλουν σε σπίτια ακινητοποιούν τους ενοίκους και τους αναγκάζουν να τους παραδώσουν τα ελάχιστα χρήματα που έχουν στην κατοχή τους.

Αυτό είναι και το «κλειδί» στη δράση των συμμοριών, επισημαίνουν έμπειροι αστυνομικοί.

Όταν η λεία είναι μικρή, η δράση τους δεν σταματά με αποτέλεσμα να «χτυπούν» πολλές φορές μέσα στην μέρα διαφορετικούς στόχους.

Η οικονομική κρίση είναι η μία πλευρά του νομίσματος και η άλλη η ελλιπής αστυνόμευση που καταγράφεται στην συνείδηση έννομων και παράνομων αυτής της χώρας.

Η έξαρση της εγκληματικότητας καταγράφεται εμφανώς στους δείκτες της στατιστικής αναδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα με τους αριθμούς να ορίζουν το μέγεθος αλλά και την δυσκολία επίλυσης του.

Μόνον στην Αττική κάθε μήνα οι ληστείες ,οι διαρρήξεις και οι κλοπές ανέρχονται κατά μέσο όρο στις 275 ενώ θύματα εγκληματικών ενεργειών πέφτουν 10 συνάνθρωποι μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας η έξαρση της εγκληματικότητας στην παρούσα χρονική περίοδο είναι δεδομένη. Οι διαρρήξεις και οι κλοπές στην επικράτεια, έχουν ήδη ανέλθει στις 3.363 ενώ το 2006 είχαν καταγραφεί 2.463 αντίστοιχες ενέργειες.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2011, οι αστυνομικές αρχές επιλήφθηκαν σε 1.155 καταγγελίες για απάτες αυξάνοντας το ποσοστό κατά 28% έναντι όλης της χρονιάς του 2006. Όσον αφορά στις υποθέσεις διακίνησης παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων ανέρχονται σε 2.493 περιπτώσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2011, αυξάνοντας το ποσοστό κατά 60%. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν ακάλυπτες επιταγές, εικονικές συναλλαγές και εξαπάτηση επενδυτών.

Πηγή: real.gr