«Η Ελλάδα αποφάσισε όλα τα απαραίτητα και δύσκολα μέτρα, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς εταίρους της» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος,

προσερχόμενος στο Eurogroup, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λουξεμβούργο. Κατέληξε λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα με διαρθρωτικές δυσκολίες, αλλά δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρωζώνης».

Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν επισήμανε ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν επαρκούν για την επίτευξη όλων των στόχων, αν και χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση «σημαντικές».

Στο σημερινό Eurogroup θα εξεταστούν τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού 2011.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει επίσης στους ομολόγους του το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2012 και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση.

Το Συμβούλιο αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης να είναι μόνιμου χαρακτήρα και να εστιάζουν στην πλευρά των δαπανών.

Οι συζητήσεις με την τρόικα σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης αλλά και το επόμενο πακέτο διάσωσης της χώρας έχουν ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό επισημαίνει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Πηγή: skai.gr