Σε πάγωμα των αποδοχών των υπαλλήλων τους αναγκάζεται να προβεί μία στις τρεις ελληνικές επιχειρήσεις σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Aon Hewitt για το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου 2011.

Από την έρευνα προκύπτει το 33% των εταιρειών πάγωσε τους μισθούς σε όλους τους εργαζομένους το 2011, ενώ το 16% έχει ήδη αποφασίσει πάγωμα μισθών και για το 2012.

Παράλληλα, το 45% των επιχειρήσεων έχει προβεί σε μειώσεις προσωπικού, ενώ ένα επιπλέον 25% θα προβεί σε μειώσεις προσωπικού τους επόμενους έξι μήνες, γεγονός που υποδηλώνει πως στο τέλος του 2011, 7 στις 10 εταιρείες θα έχουν προχωρήσει σε απολύσεις.

“Το 2012 οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις πιθανές εντάσεις μεταξύ διοίκησης, εργαζομένων και σωματείων”, αναφέρει στέλεχος της Aon Hewitt, επισημαίνοντας συγχρόνως τον σημαντικό ρόλο του Τμήματος Ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στις εξελίξεις αυτές με εργαλεία και ενέργειες που αποσκοπούν στη διατήρηση υψηλών επιπέδων κινητοποίησης, δέσμευσης και αποδοτικότητας των εργαζομένων.

Μεταβλητές αμοιβές, η επικοινωνία του συνολικού πακέτου αποδοχών και η ουσιαστική εκπαίδευση των managers είναι ορισμένα από τα εργαλεία που προτείνει η Aon Hewitt προς τις επιχειρήσεις.

Πηγή: skai.gr