Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Αθήνα, ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί από την γερμανική ένωση βιομηχάνων BDI στην ετήσια διάσκεψη της την ερχόμενη Τρίτη.

Στη διάσκεψη αυτή θα μιλήσει και η Γερμανίδα καγκελάριος και οι δύο ηγέτες θα έχουν στη συνέχεια δείπνο στις 21:00 ώρα Ελλάδος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι πριν από το δείπνο θα παραχωρήσουν σύντομη συνέντευξη Τύπου.

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, βρίσκεται η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι ελληνικές προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης και η υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού από την BDI είναι γνωστή εδώ και καιρό και σημείωσε ότι «τίποτε από όλα αυτά δεν αποφασίστηκε το τελευταίο 48ωρο».

Πηγή: real.gr