”Σήμερα, στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος,

θα πρέπει να ματώσει για να πείσει την τρόικα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει τις λάθος πολιτικές επιλογές της και ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία εκείνα διαρθρωτικά μέτρα,

που και την οικονομία θα επανεκκινήσουν και θα βάλουν τάξη στο δημοσιονομικό χάος της χώρας». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις για την οικονομία.

Ανέφερε δε ότι «η υπομονή του επιχειρηματικού κόσμου μπροστά στις κυβερνητικές τιποτολογίες εξαντλήθηκε. Η αγανάκτηση για την αποτελμάτωση στην οποία έχει περιπέσει η σημερινή κυβέρνηση, ξεπέρασε κάθε όριο. Ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, υποβάλλονται στο μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε εβδομάδα, δέχονται και μια νέα φορολογική επίθεση, που αποδεδειγμένα, οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση, χωρίς να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών μας στοιχείων.

Έστω και τώρα, που τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας έχουν διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε αντικειμενικά να είναι δυσεπίλυτα, η κυβέρνηση έχει ακόμη περιθώρια να αλλάξει πολιτική”.

Πηγή: skai.gr