«Η Αθήνα αγωνίζεται να αποφύγει κρίση ρευστότητας», υποστηρίζουν οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα. Τονίζουν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου αρκούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η Ελλάδα θα πρέπει να πείσει τους δανειστές της προκειμένου να λάβει την έκτη δόση των 8 δισ. ευρώ.

Στα νέα μέτρα και στις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν, αναφέρεται εκτενώς η Wall Street Journal στην διαδικτυακή της έκδοση. Το δημοσίευμα τονίζει ότι ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Στο τηλεφώνημα από το οποίο «κρέμεται το μέλλον της Ελλάδας» αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Guardian περιγράφοντας την κρισιμότητα της σημερινής τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της τρόικας. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει κρίσιμη και αβέβαιη την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Τη φράση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου – την Κυριακή – ότι η Ελλάδα έχει εκβιαστεί και ταπεινωθεί, αναφέρει η ιστοσελίδα του BBC. Παράλληλα, τονίζει ότι η χώρα μας χρειάζεται την επόμενη δόση του δανείου, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Πηγή :skai.gr