Σε λένε Τότεναμ. Ε και; Ο ΠΑΟΚ και η Τούμπα δεν καταλαβαίνουν από αυτά! Ο «δικέφαλος του βορρά» έμεινε στο 0-0 με τα «σπιρούνια», βάζοντας θετικό πρόσημο στην πρεμιέρα!

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι βρήκε απέναντί της ένα αποδυναμωμένο σύνολο ελέω των απουσιών βασικών παικτών για την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, αλλά παρά το γεγονός πως έδωσε σκληρή μάχη, δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από το βαθμό της ισοπαλίας.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα από το 30ο λεπτό αν ο Λίνο ευστοχούσε και στη δεύτερη εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Αθανασιάδης, ενώ ο «δικέφαλος του βορρά» είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Ίβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Δίκαια τα παράπονα της Τότεναμ για τη διαιτησία, αφού ο Κέιν στο πρώτο ημίχρονο τιμωρήθηκε για κίτρινη κάρτα σε πέσιμο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, σε φάση που έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ των «σπιρουνιών».

Το ματς:

Όποιος βιάστηκε να «ξεγράψει» την Τότεναμ κατάλαβε από τα πρώτα κιόλας λεπτά πως οι «άβγαλτοι» -ως επί το πλείστον- παίκτες που συνέθεταν την ενδεκάδα των Άγγλων δεν θα αποτελούσαν εύκολο «θήραμα». Τα «φυντάνια» του Ρέντναπ (που κράτησε τα «βαριά χαρτιά» των «σπιρουνιών» στο Νησί) ούτε εύκολα θα «λύγιζαν» στην «φλεγόμενη» Τούμπα, ενώ σίγουρα δεν θα έπεφταν αμαχητί.

Ναι μεν η διαφορά παραστάσεων ήταν εμφανής, αλλά τα τρεξίματα των αντιπάλων του ΠΑΟΚ (που είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κουντιτσίνι) και ο έκδηλος ενθουσιασμός τους, διαμόρφωσε ένα αν μη τι άλλο ισορροπημένο σκηνικό.

Κάτι που αποτυπώθηκε στην εικόνα του αγώνα και κατ’ επέκταση στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες στο πρώτο μέρος. Εκείνο που διέφερε ήταν η στάση του διαιτητή σε δυο θεωρητικά ίδιες περιπτώσεις. Ο Κέιν ανατράπηκε από τον Κοντρέρας μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς δεν υπέδειξε την παράβαση, ενώ στην αμέσως φάση με πρωταγωνιστές τούτη τη φορά τους Αθανασιάδη-Κουντιτσίνι καταλόγισε σωστά πέναλτι υπέρ του «Δικεφάλου».

Ο Λίνο σκόραρε από την άσπρη βούλα, ωστόσο ο διαιτητής τα έκανε και πάλι «μαντάρα», δίνοντας επανάληψη με τον Βραζιλιάνο μετά τις προσωρινές χαρές και τα πανηγύρια να επανέρχεται στα 11 μέτρα, αλλά να μην έχει την ίδια ψυχραιμία.

Όταν βρήκε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, δεν ήταν λίγες οι φορές που «επισκέφθηκε» απειλητικά την περιοχή της Τότεναμ, πάντα όμως το αποτέλεσμα τον άφηνε με πικρή γεύση. Η αγωνία κορυφωνόταν, η πίεση αυξανόταν, ο χρόνος των καθυστερήσεων «κυλούσε», ο Βιεϊρίνια (με χαμένο τετ-α-τετ) και ο Ίβιτς (με κεφαλιά που προσέκρουσε στο δοκάρι) πήγαν να το πάρουν πάνω τους, αλλά τζίφος…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (62’ Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδης.

 

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Κουντιτσίνι, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Γουόκερ, Λίβερμορ, Τάουσεντ, Κάρολ. Παβλιουτσένκο, Ντος Σάντος, Φαλκέ (80’ Φρέντρικς), Κιν.

Πηγή: sday.gr