Για δύο θαλάσσια οικόπεδα εντός της κυπριακής ΑΟΖ ενδιαφέρεται ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο ρωσικός κολοσσός επέδειξε ισχυρό ενδιαφέρον για δύο οικόπεδα, τα δικαιώματα των οποίων θα πρέπει να διεκδικήσει κατά τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, ο οποίος αναμένεται αρχές του 2012.

Ως γνωστό η Κυπριακή Δημοκρατία θα προκηρύξει διαγωνισμό για τα υπόλοιπα δώδεκα θαλάσσια οικόπεδα καθώς και για το 25% του οικοπέδου «Αφροδίτη», του οποίου τα δικαιώματα εξασφάλισε η αμερικανική εταιρεία Noble Energy κατά τον πρώτο γύρο αδειοδοτήσεων και στο οποίο αναμένεται η διερευνητική γεώτρηση, από την οποία θα καθοριστεί επακριβώς η ποιότητα των κοιτασμάτων και κατά πόσο αυτό που θα εντοπιστεί είναι εκμεταλλεύσιμο και εμπορεύσιμο.

Ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από τη διερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο «Αφροδίτη», για την οποία δόθηκε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το τελικό «ΟΚ» και πλέον οι πάντες βρίσκονται σε αναμονή.

Πηγή: energypress.gr