Δεσμεύσεις από την Ελλάδα ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους της για τα δημοσιονομικά αναμένεται να ζητήσουν Μέρκελ και Σαρκοζί

από τον έλληνα πρωθυπουργό στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν απόψε λίγο πριν από τις 8.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο ο πρωθυπουργός θα γνωστοποιήσει την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις αποφάσεις που έχει θεσπίσει με το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.

Παράλληλα θα ζητήσει άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και την αναγκαιότητα αναπτυξιακής προοπτικής της ΕΕ. Ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται μόνος στο γραφείο του, χωρίς να παρίσταται κανείς υπουργός.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε πως η Ευρώπη χρειάζεται ξεκάθαρα μηνύματα ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών της.

Εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε πως το Παρίσι θα ζητήσει από την Ελλάδα δεσμεύσεις ότι θα ικανοποιήσει τους στόχους για τη μείωση της ελλείμματος.

Δηλώσεις στήριξης νωρίτερα από εκπρόσωπο του Σαρκοζί και Όλι Ρεν.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα», είπε η Γαλλία.

Για δραματικές επιπτώσεις από μια πιθανή χρεοκοπία ή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη έκανε λόγο ο επίτροπος Ρεν.

Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μπορέσει να βγει στις αγορές επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγός του συγκυβερνώντας νεοφιλελεύθερου κόμματος “Ελευθερία και Αλληλεγγύη”, Ρίχαρντ Σούλικ, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα είναι πιο κοντά απ’ ότι φαίνεται, σύμφωνα με την τελευταία συζήτηση του κολεγίου των επιτροπών.

Πηγή: skai.gr