Ο Ολυμπιακός το πάλεψε, αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις του. Οι «ερυθρόλευκοι» προδόθηκαν από την αγωνιστική τους απραξία και ηττήθηκαν από τη Μαρσέιγ στο «Καραϊσκάκη» με 1-0.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Πειραιώτες δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν ορθολογικά, η μεσαία τους γραμμή είχε χάσει τη μάχη από τους Γάλλους και δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.

Οι καλά διαβασμένοι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη δυνάμεων των γηπεδούχων από ένα σημείο και έπειτα και κατάφεραν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους, χάρη στο τέρμα του Λούτσο Γκονζάλες στο 51’.

Την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για το παιχνίδι με την Άρσεναλ!

Το ματς:

Σύμφωνοι: Η μπάλα είναι «σαν το ποδήλατο». Και σύμφωνοι. Όπως κι εκείνο, δεν ξεχνιέται. Άλλο οποιαδήποτε μπάλα, όμως και άλλο η μπάλα στο Champions League. H κακοτυχία, λοιπόν, του Ολυμπιακού να κληρωθεί με τις… «ομάδες Α και Β» στην Ελλάδα είχε το δικό της μερίδιο, ώστε μια… «Χ» γαλλική ομάδα (η Μαρσέιγ δεν έδειξε κάτι ποιοτικότερο απ’ το μέσο όρο) να τον «τρέξει» στο πρώτο μέρος.

Όχι σε σημείο να τον τρομοκρατήσει. Αλλά σίγουρα να εκμεταλλευτεί την αστοχία του (σε ευκαιρία απ’ αυτές που ο Μιραλάς δεν συνηθίζει να χάνει). Να πατήσει στην «κοιλιά» που έκανε στην απόδοσή του μετά το εικοσάλεπτο. Και φτάνοντας… λίγα εκατοστά από το ν’ ανέβει από πάνω του στο σκορ (δοκάρι του Ρεμί), να κάνει μοναδική θετική εξέλιξη μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το ότι εκείνο… έληξε.

Αυτό που ο Ολυμπιακός ήλπιζε ότι ματαιώθηκε στο α’ μέρος, αποδείχθηκε ότι απλά… αναβλήθηκε στο β’. Δεν χρειάστηκε να περάσουν, λοιπόν, ούτε έξι λεπτά μετά την ανάπαυλα, για να κάνει παρέλαση -από δεξιά- ο Μορέλ και αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο -από κοντά- ο Λούτσο. Ακόμα, όμως και αν το σοκ αποδείχθηκε αρκετά για να ξυπνήσει ο Βαλβέρδε (αλλάζοντας τους κακούς Φέισα-Φουστέρ με τους Μακούν-Ιμπαγάσα), δεν αποδείχθηκε αρκετό για να ξυπνήσουν και οι παίκτες του.

Όχι επειδή το… πνεύμα τους δεν ήταν πρόθυμο (άλλωστε, επιστράτευσαν όλες τους τις δυνάμεις για να κλείσουν στην περιοχή τους Γάλλους). Αλλά επειδή η σάρκα τους (ή μάλλον τα πόδια τους, σε ευκαιρίες όπως του Τζεμπούρ) αποδείχθηκαν πολύ ασθενείς -έστω για την πολύτιμη ισοφάριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοδέστο, Φέισα (68′ Μακούν), Αμπντούν, Γιέστε (55′ Τζεμπούρ), Φουστέρ (68′ Ιμπαγάσα), Μιραλάς

Στον πάγκο: Μέγερι, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Πάντελιτς

ΜΑΡΣΕΪΓ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ενκούλου, Τραορέ, Μορέλ, Ντιαβαρά, Ντιαρά, Σεϊρού, Λούτσο (77′ Καμπορέ), Αμαλφιτανό, Ρεμί (70′ Τ. Αγιού)

Στον πάγκο: Μπρασιλιάνο, Φανί, Σαμπό, Βαλμπουενά, Γκαντί

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

ΒΟΗΘΟΙ: Τιάγκο Τρίγκο, Ρικάρντο Σάντος (Πορτογαλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καραϊσκάκη»

 

Πηγή: sday.gr