Σε ευθεία επίθεση κατά του Τζίγγερ μετέτρεψε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Πρότεινε αύξηση Μ.Κ. 15 εκατ. ευρώ και παραδέχτηκε πως «εγώ είμαι εδώ».

«Στο καλό. Διέλυσε την πολυμετοχικότητα. Κατέστρεψε το ρόστερ. Και διέλυσε πολυμετοχικότητα εκ των έσω», ανέφερε ο κ.Βγενόπουλος ο οποίος στη συνέχεια –και πάλι απευθυνόμενος

στον Γιάννη Βαρδινογιάννη- άφησε σαφείς αιχμές για το «πού» πήγαν 10,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία βγήκαν από τα ταμεία του συλλόγου για το γήπεδο και χρησιμοποιήθηκαν από την ΓΗΠΕΛ.

«Επί της ουσίας η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη έγινε όταν παρέδωσε την ευθύνη στη νέα γενιά, στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Την οικογένεια Βαρδινογιάννη, την τιμώ. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που χρεώνει ένα εκατομμύριο ευρώ την ομάδα για την χρήση της Παιανίας», υποστήριξε ο κ. Βγενόπουλος.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα όσων είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος:

-Η εισαγωγή του:

«Η χώρας μας περνάει δύσκολες στιγμές. Κάθε μέρα απαξιώνεται ένα μέρος του επιχειρηματικού και του οικονομικού ιστού και έχουμε μπροστά μας πιο δύσκολες μέρες. Οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει, προφανώς και οι δικές μου. Τις έχω πει στο παρελθόν και τις τιμώ. Και ο Παναθηναϊκός είναι μια προτεραιότητα, όχι τόσο σημαντική, αλά προτεραιότητα. Όλη μου τη ζωή, από τότε που ήμουν 5-6 χρονών είχε σαν επίκεντρο τον Παναθηναϊκό. Μεγάλωσα στο μπαλκόνι που βλέπει το γήπεδο. Διάβαζα και παρακολουθούσα τις προπονήσεις. Ανδρώθηκα με τον Παναθηναϊκό και τιμήθηκαν φορώντας το τριφύλλι. Με τις εξελίξεις αυτές μου είναι αδιανόητο να μην ασχοληθώ.

Υπάρχει αναγγελία από τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάνη περί της αποχώρησης της οικογένειας μετά από 32χρόνια παρουσίας. Διαφωνώ κάθετα όταν αυτή είναι η πραγματικότητα. Αποχώρησαν όταν παρέδωσε στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Η οικογένεια που είναι ένα κομμάτι της ιστορίας, ο Βαρδής, ο Θόδωρος, ο Γιώργος. Κρητικοί, παλικάρια. Ήταν άνθρωποι που πήραν μία έκταση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την έκαναν προπονητικό κέντρο. Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που χρεώνει ένα εκατομμύριο ευρώ νοίκι για τις εγκαταστάσεις. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι πρόκειται τώρα για αποχώρηση. Η οικογένεια έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια. Τώρα αποχωρεί ο Γιάννης, που δεν πιστεύω ακόμα αν το εννοεί ή όχι.

Έχουμε κάνει τρεις συμφωνίες που τις αθέτησε και τις τρεις. Πρώτη το 2008 με την πολυμετοχικότητα. Τότε που μπήκαν στο ταμεία κοντά στα 67 εκατομμύρια ευρώ σε μια αποτίμηση που αποτιμούσε τον Παναθηναϊκό κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ και συμφωνήσαμε ότι θα υπάρχουν όργανα που δεν θα έμπαιναν για να οδηγήσουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του πρωταθλήματος και αν τελειώσουν τα χρήματα να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε τον Παναθηναϊκό. Μου είχε πει αν τελειώσουν θα συνεχίσω να βάζω χρήματα. Η πολυμετοχικότητα δεν απέτυχε, προσπάθησε ο Βαρδινογιάννης να τη διαλύσει αθετώντας τις συμφωνίες. Γράφεται ότι παραδόθηκε καθαρός ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Πατέρας παρέλαβε τον Παναθηναϊκό με 6 εκατομμύρια χρέος, με παίκτες όπως οι Μάτος και Ίβανσιτς που έπρεπε να πληρωθούν, αλλά και να δοθούν χρήματα για μεταγραφές όπως του Σπυρόπουλου.

Πρότεινε πρόεδρο τον δικό του φίλο που δεν γνώριζα τον κ. Πατέρα. Πρότεινε για τεχνικό διευθυντή τον κ. Αντωνίου και τους αποδέχθηκα. Ήταν δικές του επιλογές. Έπρεπε να τηρήσω τη συμφωνία μας αποδεχόμενος τις επιλογές του.

Στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή Κυργιάκου δεν αντέδρασα. Τον ήθελε Πατέρας κι εγώ, αλλά είπε όχι λόγω της δικαστικής διαμάχης άσκησε βέτο. Δικαιώθηκε ο Κυργιάκος. Αν τον είχαμε πάρει ίσως παίρναμε πρωτάθλημα πιο νωρίς.

Δεύτερη παρέμβαση η απομάκρυνση του κ. Βέλιτς από τον Πατέρα, με την αιτιολογία ότι προκαλούσε προβλήματα στον κ.Τεν Κάτε, κάτι που δεν απεδέχθη ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης. Μετά από μεγάλη πίεση δική μου το δέχθηκε.

Όπως ομολόγησε ο ίδιος, ο Κ. Βγενόπουλος είχε πει όσα χρειάζεται, όταν ρωτήθηκε για ανταποδοτικότητα είπε δεν με νοιάζει. Έτσι είχα πει και όταν τελειώσου ντα λεφτά να πάμε σε ΑΜΚ. Όταν ήρθε αυτή η ώρα δεν ήθελε να βάλει το ποσοστό του.

Πήραμε Σισέ, Λέτο, Κατσουράνη, ενώ έναν χρόνο πριν τους Μελίσση και Σόουζα. Όταν έχεις χρόνο δεν κάνεις λάθη. Αυτός που ξόδεψε λεφτά ήμουν εγώ. Όχι ο κ.Πατέρας. Υπήρχε ένα ΔΣ, πλειοψηφίας του κ. Βαρδινογιάννη, όπου έπαιρνε τις αποφάσεις.

Είναι προφανές ότι ο Πατέρας είχε την ευθύνη της διετίας. Δεν ήταν πρόεδρος-γλάστρα. Έκανε τη δουλειά του και απλώς έπαιρνε έγκριση από τους μετόχους. Εγώ δέχομαι ότι έκανα τα έξοδα, αλλά να μου πιστωθεί και το νταμπλ.

Όταν εξασφαλίσαμε το νταμπλ, τότε άρχισε μια λασπολογία κατά του Πατέρα. Υπήρξαν σειρά ανταλλαγής επιστολών μεταξύ Πατέρα-Βαρδινογιάννη. Μετά άλλαξε το περιεχόμενο αυτών και πλέον αναζητείτο ως υπαίτιος ο Βγενόπουλος.

Ιούνιο 2010 δεύτερη συμφωνία με Βαρδινογιάννη. Με αυτή θα απομακρύνετο ο Πατέρας και έκανα προσπάθεια για να γεφυρώσω το χάσμα μεταξύ τους. Μετά από πάρα πολλά τηλέφωνα καταλήξαμε σε συμφωνία. Μου ζήτησε να έχει τον έλεγχο και εγγύηση αν ξεπεραστεί το μπάτζετ και δέχθηκα ακόμα και τραπεζική να του δώσω, πράγμα που με προσέβαλε. Τότε εξέδωσε την επιστολή που έλεγε ήθελε λεφτά.

Οκτώ εκατομμύρια μετρητά και 22 εκατομμύρια εισπρακτέα από το Champions League. Δεν παρέλαβε κανένα χάος. Παρέλαβε όχι χρεωμένη ομάδα, αλλά με +30 εκατ. Και τι έκανε; Πήγε και πήρε τον Γκοβού, τον Γκαρσία, τον Φερνάντες, τους οποίους μπορείτε να αντιπαραβάλετε με τις μεταγραφές τύπου Σισέ. Δεν κατηγορώ κανέναν, κάποιες μεταγραφές θα σου βγουν και κάποιες όχι. Ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε από την πολυμετοχικότητα , καθαρός και συν 30 εκατ. ευρώ. Μόνη παραφωνία ήταν ο Σισέ. Το ήξερα μου το είχε πει ο Πατέρας, αλλά μου τόνισε ότι θα πάρουμε τα 22 εκατ. από το Champions League. Ο Σισέ την έβγαλε τη μεταγραφή του. Αν για κάποιο λόγο δεν θα παίρναμε το πρωτάθλημα, θα βάζαμε κι άλλα χρήματα.

Τρίτη συμφωνία που δεν τήρησε ο Γιάννη Βαρδινογιάννης. Παρένθεση, εγώ ποτέ δεν στήριξα κάποια διοίκηση, όποια κι αν ήταν αυτή. Δεν γίνεται να κάνεις αντιπολίτευση στο μαγαζί σου. Μετά το χι με την Ξάνθη, με κάλεσε δημόσια για να μου δώσει δήθεν δωρεάν το 24% των μετοχών του. Λάθος μου που πήγα σε αυτήν τη συνάντηση. Μετά από δύο αθετήσεις έπρεπε να με κάνει να καταλάβω ότι και πάλι δεν θα έκανε ό,τι έλεγε. Συμφωνήσαμε σε ένα μνημόνιο που είχαμε φέρει με τον κ.Πατέρα. Είπε ότι ήθελε κάτι αλλαγές και τελικά συμφωνήσαμε προφορικά. Η συμφωνία ήταν πρώτον ότι αφού εσύ πήρες την ευθύνη του οικονομικού προϋπολογισμού θα πρέπει να καλύψεις το 54% των 55 εκατομμυρίων και εγώ αυτό που μου αντιστοιχεί. Δεν τα έβαλε τελικά τα χρήματα που του αναλογούσαν. Την τελευταία μέρα εγώ και ο Πατέρας τα στείλαμε. Μετά από τέσσερις ημέρες έστειλε μία σύμβαση χορηγία που έλεγε θα πληρωθούν μετά από μέρες, μετά από κάποια κυπριακή εταιρεία. Η ένστασή μας ήταν ότι ο Παναθηναϊκός πλήρωνε δάνειο στην Τράπεζα Πειραιώς και δεν πλήρωσε το μερίδιό του για γλιτώσουμε από το δάνειο.

Στο κομμάτι της ομόνοιας δεν έγινε τίποτα. Οι δηλητηριογράφοι του δεν άφησαν να υπάρξει ενότητα. Το γήπεδο. Θα έπρεπε να λογοδοτήσει και να μας πει που πήγαν 10.5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για μακέτες. Είπε να κάνουμε αξίωση από το δήμο και να πάρουμε 23 εκατομμύρια από το δήμο. Το προπονητικό. Δεν καταλήξαμε, αλλά ήταν οι όροι συμφωνίας και χρήσης του.

Τα ποσοστά. Δεν θα έπαιρνα εγώ μετοχές χωρίς να έχω το δικαίωμα ψήφου ώστε να διοικήσω τον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή που δεν έβαλε τα χρήματα στην ΑΜΚ δεν προχωρήσαμε. Κατάλαβα ότι ήθελε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό υπό τη διοίκησή του, με άλλους υπευθύνους.

Επί δέκα μήνες δεν είπα τίποτα κι ας θεωρούν ότι εγκατέλειψα τον Παναθηναϊκό. Δεν εγκατέλειψα ποτέ τον Παναθηναϊκό, κι ας έλεγαν έτσι οι οπαδοί που επηρεάζονται από τον Βαρδινογιάννη. Δεν έχω να λογοδοτήσω σε κανέναν φίλαθλο. Είναι ο Παναθηναϊκός δικός τους και δεν είναι περισσότερο δικός μου; Παρ’ όλα αυτά άφησα το όνομά μου να λασπολογείται και δεν έκανα τίποτα για να μην φέρω κι άλλες διχόνοιες. Αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα τον Παναθηναϊκό.

Έχει κάνει ορισμένες τοποθετήσεις, που δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να έχουν τον οποιοδήποτε υποστηρικτή, αλλά είχε μια τεράστια επικοινωνιακή δύναμη. Κάτι για το οποίος κατηγορούσαν εμένα. Εγώ έχω κανάλια και εφημερίδες;

Μέτοχος του 54% και θα λειτουργεί ως 30%. Αν χαλάσει μία τέτοια συμφωνία και χαλάσει αφήνεις τα ποσοστά σου. Αλλά και έτσι μετά είπε ότι δεν θα λειτουργεί ως 30% συνολικά, αλλά από τα χρήματα που θα έβαζαν οι άλλοι. Αυτά τα πράγματα είναι μόνο για να κάνουμε καζούρα.

Είπε και την παγκόσμια πρωτοτυπία: “καθιστώ τις μετοχές μου αδρανείς και τις καταθέτω σε δικηγορικό γραφείο”. Με μεγάλη μου εντύπωση βλέπω ότι ο Τύπος δεν ασχολήθηκε με αυτό. Χρεώνεις μια επιχείρηση και μετά καθιστάς αδρανείς τις μετοχές σου; Δεν γίνεται αυτό.

Θέλω να σταθώ λίγο στο κομμάτι της εγγύησης. Ότι κράτησε το 54% ως εγγύηση για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Μετά είπε ότι δεν το κράτησε για οικονομικές εγγυήσεις. Ας μου εξηγήσει και μένα κάποιος τι εγγυήθηκε.

Εσύ Γιάννη Βαρδινογιάννη είσαι εδώ και εγώ είμαι καιροσκόπος; Εγώ σου απαντώ από αυτό εδώ το βήμα. Είμαι εδώ, εσύ που είσαι;

Αν μέσα από τη Γενική Συνέλευση δεν βγει καινούριο ΔΣ θα πάμε σε λύση πρωτοδικείου. Όσον αφορά τις μετοχές, υποχρεούται πριν να τις προσφέρει πρώτα στους μετόχους που ακολουθούν και μετά σε ξένους. Επίσης υποχρεούται να βάζει 10 μέλη στο ΔΣ, όπως κι εγώ 2 και ο Πατέρας 2 και ούτω καθεξής.

Όταν μπήκα ήξερα μόνο για το Βοτανικό. Απέδειξα έμπρακτα τη στήριξή μου βάζοντας τον όμιλό μου να προσφέρει 23 εκατομμύρια ευρώ, με ανταποδοτικούς όρους φυσικά. Όμως είπαν όχι για να μην μπει το όνομα της εταιρείας στο όνομα. Όταν μπήκα πιο μέσα στην ιστορία του γηπέδου, είχα αντίρρηση σε ορισμένα απίστευτα έξοδα και μετά είδα ότι το γήπεδο δεν μπορούσε να γίνει. Το γήπεδο πρέπει να βρεθεί υπό τη διερεύνηση του εισαγγελέα. Πρέπει να κοιτάξουμε τα περιβαλλοντολογικά θέματα. Τελικά αυτοί που κατηγορούσαμε για τους κορμοράνους, είχαν δίκιο.

Ως προδότη από το ΔΣ για το γήπεδο είχε υποδείξει έναν άνθρωπο που είχε βάλει ο ίδιος εκεί. Εγώ και ο Πατέρας του είπαμε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό. Το γήπεδο δεν θα περάσει έτσι. Πρέπει να λογοδοτήσει. Να δούμε τα έξοδα. Πού και πώς δόθηκαν και να καθαρίσει το θέμα. Να μην χρωστάει προς τρίτους. Η Λάρισα έδωσε 13 εκατομμύρια και έχει γήπεδο 16.000 θέσεων και εμείς δώσαμε 10.5 και έχουμε μακέτες. Έπρεπε να δούμε την οικονομική λογική του έργου.

Ποιο έργο υλοποίησε ο Σαμαράς όπως. Μας πήρε 10.5 εκατομμύρια και μας παρέδωσε μακέτες. Και τον ευχαρίστησε γι’ αυτό. Ευχαρίστησε και τον Πέτρο Κόκκαλη και για το λόγο αυτόν είμαι εγώ εδώ. Έναν άνθρωπο που είχε πει ότι είμαστε ομάδα του παλατιού. Θα λογοδοτήσουν για τα χρήματα όλοι και ανάλογα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Αν θέλει να φύγει ο Γιάννη Βαρδινογιάννης, στο καλό. Διέλυσε την πολυμετοχικότητα, διέλυσε το ρόστερ. Τα «πρωτοπαλίκαρα» του συλλαλητηρίου Νίκας και Πλυτάς, στο οποίο δεν είχα σχέση εγώ, μου είπαν να δώσω 30 εκατ. ευρώ για να φύγει και μετά ο ένας ήταν μέλος του Βαρδινογιάννη στο ΔΣ. Διέλυσε την πολυμετοχικότητα και από μέσα. Διέλυσε το ρόστερ και κερδίσαμε λιγότερα απ’ όσα θα παίρναμε από την Ευρώπη. Περίμενε να διαλύσει το ρόστερ και αν αποκλειστεί από την Ευρώπη για να αδρανοποιήσει τις μετοχές του.

Εξαιρώ την οικογένεια Βαρδινογιάννη, την οποία τιμώ και μιλάω στον Τζίγκερ: “Ότι και να κάνεις έχει το 54%, αν θες να φύγεις χρωστώντας λεφτά, και έχοντας την Παιανία δώρο από την οικογένειά σου, μόνο η υστεροφημία σου εξαρτάται και η οικογένειά σου δεν φταίει. Ο Παναθηναϊκός δεν σε έχει ανάγκη, δεν θα χαθεί. Διάλεξε πως θες να φύγεις”.

Στο μέλλον, εγώ είμαι εδώ, όχι τόσο δυνατός όσο το 2008. Όλοι περνάμε κρίση. Στα δύσκολα δεν εγκαταλείπω, δεν φεύγω. Και η ήττα δεν είναι ντροπή. Αρκεί να έχεις παλέψει. Ο Παναθηναϊκός δεν καταστρέφεται. Έχει προβλήματα.

Έστειλα εξώδικο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με το οποίο, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά μου, ζήτησα να συγκληθεί το συντομότερο δυνατό Γενική Συνέλευση για ΑΜΚ 15 εκατομμυρίων ευρώ. Σε μία τιμή 0.33 ευρώ ανά μετοχή. Έτσι βγαίνει η αξία 7.800.000 ευρώ. Σημειώστε ότι η ΑΜΚ που έγινε πρόσφατα και απέτυχε τη βγάλανε στα 128.000.000 ευρώ. Και όταν μπήκαμε εμείς τον είχε αποτιμήσει 185.000.000. Τώρα πρέπει να γίνει σε αυτό το ποσό. Όποιος δεν μπει θα χάσει το 60% των μετοχών του. Ακολουθώ αυτή τη διαδικασία γιατί υπάρχουν και κάποια όρια. Δεν θέλω τίποτα δωρεάν. Αυτή την ΑΜΚ, η οποία γίνεται σε μία τιμή που γίνεται πολύ λογική σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα την καλύψουμε και θα μειωθεί σημαντικά το ποσοστό του Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια θα μηδενιστεί.

Πρέπει να την αποδεχθεί, αν δεν ψηφίσει μπορεί να την μπλοκάρει. Πρέπει να συμφωνήσουμε να διαλυθεί το συμφωνητικό. Είναι απίστευτη η κατάσταση 20 μελών που καταντάει τσίρκο, αυτό πρέπει να καταλυθεί. Επίσης πρέπει να γίνει ένα νέο συμφωνητικό που θα λέει ότι οι μετοχές του, δεν θα ψηφίζουν ή δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου έως ότου το ποσοστό του μηδενιστεί. Δεν πρόκειται να προχωρήσω αν έχει μία ψήφο ή έναν εκπρόσωπο. Χάρισμά του όλα τα υπόλοιπα. Και οι μεταγραφές Γκοβού. Δεν θα τον αφήσω να πάρει το καπέλο του και να αποχωρήσει μέχρι να ξεκαθαρίσει όσα έχουν γίνει με τη ΓΗΠΕΛ. Και για τα 10.5 εκατομμύρια ευρώ που έχει χρεωθεί ο Παναθηναϊκός για μακέτες.

Να σας απαντήσει δέχεται την αύξηση; Να καταλυθεί το συμφωνητικό; Να μην ψηφίζουν οι μετοχές του; Να ελεγχθεί για τη ΓΗΠΕΛ. Αν ναι τότε έχουμε συμφωνία. Αν αυτό γίνει, τότε προχωράμε κανονικά και ζητάμε κάθε επιφανής Παναθηναϊκός να βάλει χρήματα Πρώτος θα βάλω εγώ. Αυτό προτείνω, εκτός αν κάποιος άλλος έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό. Δεν γίνεται να βλέπω στους επισήμους τόσους Παναθηναϊκούς που να παίρνουν μόνο ένα διαρκείας. Όποιος θέλει να έχει θέση στα δρώμενα, ορίστε ας έρθει. Αλλιώς να κάτσει απ’ έξω και τουλάχιστον να μην μιλάει.

Για την περίπτωση λαϊκής βάσης. Ναι, η θέση μου είναι ότι το μέλλον του ΠΑΟ είναι να έχει και επιφανείς επιχειρηματίες και τον απλό φίλαθλο. Αυτήν την περίοδο δεν γίνεται να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία του ΠΑΙΟ, Πρέπει να δώσουμε κι ένα βήμα γραφής ότι αυτό θέλουμε. Δεν πρόκειται ο κόσμος να βάλει λεφτά. Αν βρεθούν 1000 άτομα να βάλουν 300 θα είναι μέτοχοι του Παναθηναϊκού. Προς τα εκεί πρέπει να πάμε. Να σταματήσουν οι κριτικές και η διχόνοια. Να πάμε καλά.

Μπορεί να πάει λάθος, αν πει όχι ο κ. Βαρδινογιάννης σε οποιοδήποτε από τα τρία σημεία που πρότεινα. Να πάμε σε περίοδο εμφυλίου. Να δεχθούμε αντιπολίτευση χωρίς να υπάρχει αντιπρόταση.

Δεν ξέρω τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Δεν μπορώ να δώσω υποσχέσεις. Τα προβλήματα εξωτερικεύονται σε μαζικές εκδηλώσεις, όπως το γήπεδο. Η αδικία δημιουργεί σπίθες έκρηξης. Ζούμε σε πολύ δύσκολη περίοδο. Όμως θα εξαρτηθούν πολλά από τη συμπεριφορά των φιλάθλων. Είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή βίας, ακόμα και στη φραστική, που είναι η δημιουργός αιτία της.

Αυτήν την περίοδο δεν μπορώ να αναλάβω μόνος μου την ευθύνη του Παναθηναϊκού. Άλλωστε αυτοί που δεν συμμετέχουν είναι οι χειρότεροι εχθροί. Στα δύσκολα κάποιος πρέπει να προσπαθήσει. Εγώ θα προσπαθήσω, δεν θα τον αφήσω. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

-Για τη συμμετοχή των υπόλοιπων μετόχων:

«Δεν είναι τα οικονομικά δεδομένα τέτοια που να μιλάμε για πήχη παραπάνω ή παρακάτω. Κατ’ αρχήν χρειάζεται μια αύξηση 15 εκατομμυρίων ευρώ. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι πλην του Γιάννη Βαρδινογιάννη ο οποίος είναι ανεπιθύμητος. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, αλλά όποιος θέλει να προσφέρει.

Αυτό που ξέρω είναι ότι με 15 εκατομμύρια πάμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτή την πληροφόρηση έχω. Τότε θα αποφασίσουμε και τι θα γίνει για την επόμενη χρονιά».

-Για τις εγκαταστάσεις:

«Γιατί αφού είχε πει ότι με στοιχειώδη χρήματα γίνεται προπονητικό δεν τα δίνει αυτά τα στοιχειώδη; Άλλωστε είχε τονίσει ότι δεν θα τα χαλάσουμε σε αυτό το θέμα. Θέλω ένα προπονητικό που θα είναι του Παναθηναϊκού».

-Για τον Ερασιτέχνη:

«Απίστευτα τα όσα γίνονται εκεί. Είχα πει να γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και να βοηθήσουμε, αλλά δεν έγινε. Είχα δώσει 220.000 ευρώ για κάποια τρέχοντα έξοδα χωρίς να πάρω απόδειξη. Πήρα μια φωτοτυπία της απόδειξης που έλεγε προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση. Από τότε δεν ξαναασχολήθηκα και άκουγα που είναι ο Βγενόπουλος, ναι και εμένα ίδρωσαν τα αυτιά μου.

Μια μικρή κάστα δεν άφηνε να γίνουν μέλη πόσοι που ήθελαν. Που είναι τα μέλη του Παναθηναϊκού. Που είναι οι εγκαταστάσεις; Δεν είναι δυνατόν να μην έχει για να πάρεις χρήματα, να έχεις αθλητές, να βγάλεις πρωταθλητές. Το μέλλον είναι η “Πράσινη Πολιτεία”. Να μας δώσει τις εγκαταστάσεις η Πολιτεία του ΟΑΚΑ. Να αξιοποιήσουμε ένα νεκρό πράγμα, μεταφέροντας όλα τα τμήματά μας εκεί. Εκτός αν έχει κάποιος άλλος κάτι άλλο να προτείνει. Το είχα πει και στον Σαμαρά και τον Βαρδινογιάννη. Αν μας ξεμπλέξει ο Βαρδινογιάννης από το Βοτανικό, εγώ πιστεύω ότι η “Πράσινη Πολιτεία” είναι το μέλλον για τον Παναθηναϊκό».

Για τη ΓΣ στις 4 Οκτωβρίου:

«Το ΔΣ έχει το δικαίωμα να αντικαθιστά μέλη. Αν καταλάβει τι θέλει ο κ. Βαρδινογιάννης και μας το πει μπορούμε να βγάλουμε νέα σύνθεση και αν συνεχίσουμε».

-Για τη συνεισφορά της οικογένειας στα 30 χρόνια παρουσίας της:

«Τα δικά μου πραγματικά χρήματα είναι 20 εκατομμύρια ζεστά, πραγματικά. Τα 300 εκατομμύρια που λέτε ότι έβαλαν στον Παναθηναϊκό, που αποδεικνύεται ότι μπήκαν στον Παναθηναϊκό. Σας είπα ότι χωρίζω σε δύο περιόδους την παρουσία της οικογένειας στον Παναθηναϊκό. Στα επτά χρόνια που είναι ο Τζίγκερ έχει βάλει επτά. Αυτά λένε τα χαρτιά».

-Για τα δικά του λάθη:

Όταν αποτυγχάνει ένα εγχείρημα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ευθύνες δεν είναι ποτέ 100-0. Έχω κάνει λάθη. Προφανώς φταίω. Αλλά όχι για όλα αυτά που λέει, για σπατάλες, λεφτά και λοιπά».

-Για τη σχέση του με τους Γιαννακόπουλους:

«Η προσφορά τους ανεκτίμητη και αξεπέραστη. Οι μεγαλύτεροι εν ζωή Παναθηναϊκοί. Αν δείτε τις δηλώσεις μου δεν έχω κάνει ποτέ κακό σχόλιο εναντίον τους. Δεν έχω πρόβλημα μαζί τους. Με την επόμενη γενιά έχω πρόβλημα. Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο έχει δημιουργηθεί θέμα. Δεν είναι αν τους θέλω εγώ. Ο Παναθηναϊκός του θέλει; Φυσικά. Μπορούν να βοηθήσουν. Με το διάδοχό τους δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Υπάρχει μια σειρά από δικαστήρια ποινικά και αστικά».

-Για το αν υπήρχε κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και για το λόγο αυτόν οδηγήθηκε την αρχική αποχώρησή του:

«Τι σχέση έχει ο κύριος Μαρινάκης με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω προσωπικά μαζί του. Μας συνδέει με τον Ολυμπιακό η άμιλλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή η συνεργασία δεν έχει γίνει και κάποια στιγμή πρέπει να γίνει».

-Για την απαγόρευση δημοσιογράφου στην εκδήλωση:

«Σαφώς εντολή δική μου. Γνώμη δεν έχει θέση εδώ. Απομακρύνθηκε από μία εκδήλωση του Παναθηναϊκού και πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει και από άλλες».

-Για τις σχέσεις του με τον Νικόλα Πατέρα:

«Δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του. Εξετίμησε της προθέσεις μου και εγώ τις δικές του. Τον τιμώ γιατί μπόρεσε να πετύχει τους στόχους του, να πάρει το νταμπλ και να αποδυναμώσει το βασικό μας αντίπαλο με την αποχώρηση του κ.Κόκκαλη. Δεν υπέκυψε στις πιέσεις. Δεν έχω καμία πικρία από τον ίδιο. Πιστεύω θα ήταν χρήσιμο να δώσει τις επιστολές που έχει στην κατοχή από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη».

-Για το αν έχει επαφές με τον Αδαμάντιο Πολέμη:

«Είχα μιλήσει τηλεφωνικώς με τον κ.Πολέμη και του είπα τι είχα σκοπό να κάνω. Τίποτα παραπάνω».

-Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:

«Ήρθε και μου είπε έχω μία επιταγή με 30 εκατομμύρια ευρώ, βάλε κι εσύ πόσα βάζεις για να πάρουμε τον Παναθηναϊκό. Εγώ δεν ήθελα να βγάλουμε τον Βαρδινογιάννη απ’ έξω. Με είχε χαρακτηρίσει όψιμο Παναθηναϊκό. Έχω τιμηθεί με το “χρυσό τριφύλλι”. Ρωτήστε αν είμαι όψιμος Παναθηναϊκός. Δεν πρόκειται να ξανακάτσω στο ίδιο τραπέζι μαζί του».

-Για το νέο μοντέλο πολυμετοχικότητας:

«Φοβάμαι ότι ίσως δεν προχωρήσει. Και θα υπάρξει διχόνοια. Και θα αντιμετωπιστεί. Αλλά επιμένω ότι η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα που υπάρχει. Χρειάζεται συμμετοχή αυτή. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν έρθει ένας λεφτάς και κριθεί σκόπιμο ότι πρέπει να πάρει την ομάδα και να τη διοικεί όπως θέλει δεν θα σταθώ εμπόδιο».

-Για το γεγονός ότι δεν απάντησε σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα:

«Το τελευταίο πράγμα που ήθελα να κάνω μετά και την τρίτη αθέτηση συμφωνίας από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν να πιέσω για να μου απαντήσει. Προτίμησα τη σιωπή. Κάποιοι πίστεψαν ότι δεν θα έβγαινα να μιλήσω ποτέ. Δεν ξέρω πως το πίστεψαν αυτό».

-Για το αν υπάρχουν άλλες θυγατρικές από τη ΓΗΠΕΛ:

«Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για άλλες θυγατρικές. Ένα κομμάτι που θεωρώ ότι είναι βασικό είναι λογοδοσία για το κομμάτι της ΓΗΠΕΛ. Λογοδοσία δεν σημαίνει ευθύνες. Απλά να πει τι έκανε και πως το έκανε».

-Για το ποσοστό με το οποίο θα συμμετάσχει:

«Ό,τι ποσοστό συμφέρει τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ μόνος μου αυτή τη στιγμή να τον πάρω. Θα ήθελα να βάλω μόνο το ποσοστό που κατέχω. Αλλά θα δούμε στη συνέχεια, πόσοι και ποιοι θα μπουν».

Πηγή: sday.gr