Σ’ ένα εργαστήριο στην καρδιά του Μανχάταν ο χρόνος έχει σταματήσει δέκα χρόνια πίσω, στην 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Στο νούμερο 421 της 26ης οδού, στη γωνία με την Πρώτη Λεωφόρο. Εδώ βρίσκεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης. Μέχρι σήμερα, οι ιατροδικαστές έχουν αναγνωρίσει τα 1.629 θύματα από τα 2.753 των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή μόλις κάτω από το 60%.

Η πιο πρόσφατη αναγνώριση έγινε τον Αύγουστο και αφορούσε τον Έρνεστ Τζέιμς, έναν 40χρονο Νεοϋορκέζο εργαζόμενο στη Marsh & McLennan.

Από τη μοιραία 11η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν ανευρεθεί 21.817 υπολείμματα ανθρώπινων σωμάτων στο «Σημείο Μηδέν». Η έρευνα συνεχίζεται και τα τελευταία ευρήματα ανασύρθηκαν τον Απρίλιο, στο σταυροδρόμι Νορθ Πλάζα και Λίμπερτι Στριτ.

Σε μία αίθουσα ένα ρομπότ καθαρίζει τα υπολείμματα πριν από τη λήψη DNA ώστε να γίνουν οι συγκρίσεις με δείγματα που υπάρχουν στην τράπεζα δεδομένων, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από τις οικογένειες των θυμάτων κι όπως αναφέρει ο εγκληματολόγος Τέιλορ Ντίκερσον, είναι σημαντικό να καταλάβουν τη σημασία αυτής της δουλειάς τόσο οι οικογένειες όσο και η ιατροδικαστική κοινότητα.

Πηγή: real.gr