Τέλος στα σενάρια εκλογών, αλλά και συγκυβέρνησης, θα επιχειρήσει να βάλει απόψε, με την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,

στέλνοντας μήνυμα τόσο προς την αντιπολίτευση όσο και προς μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, που ‘καλοβλέπουν’ το σενάριο της κυβερνητικής συνεργασίας.

Την ίδια ώρα, υπό το σύνθημα ‘είμαστε απέναντι στα συμφέροντα, όχι απέναντι στους πολίτες’, θα τονίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για απαρέγκλιτη τήρηση όλων των μεταρρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει, ακόμη και αν χρειαστεί να συγκρουστεί με συμφέροντα και συντεχνίες.

Θα περιγράψει λοιπόν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που θα οδηγεί σε μία ‘παραγωγική Ελλάδα’, με δυνατότητες επενδύσεων, αλλά κυρίως με ευνομία και δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα, θα εμφανιστεί έτοιμος να κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει την απόφαση της 21ης Ιουλίου, ώστε να διασφαλιστούν οι δανειακές ανάγκες της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς και να τηρήσει το σύνολο των υποχρεώσεών μας απέναντι στους δανειστές μας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η έκτη δόση του δανείου.

Για όλα αυτά, θα ζητήσει τη συναίνεση του συνόλου των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας, τονίζοντας -όπως ακριβώς και χθες στους εκπροσώπους τέτοιων φορέων, με τους οποίους είχε συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης- πως η αλλαγή της χώρας δεν είναι θέμα μίας κυβέρνησης, όποια διάθεση και αν έχει αυτή, αλλά συνολικής προσπάθειας του ελληνικού λαού.

Μιλώντας χθες στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της συμπρωτεύουσας, ο κ.Παπανδρέου έδωσε το περίγραμμα της σημερινής ομιλίας, αλλά και του σχεδιασμού του για το επόμενο διάστημα, θέτοντας πέντε βασικές προτεραιότητες για την κυβέρνησή του.

– Τη διασφάλιση της σιγουριάς και της ασφάλειας της πορείας της χώρας, ήτοι την οριστική αποφυγή της χρεοκοπίας.

– Την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.

– Τη στήριξη του πολίτη (με μεταρρυθμίσεις όπως αυτή στην Παιδεία και πολιτικές κατά της ανεργίας).

– Την ευνομία και

– Την κινητοποίηση των τοπικών δυνάμεων.

Πηγή: real.gr