Ο αντιπρόεδρος της ολλανδικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Yποθέσεων, Μ. Βερχάγκεν, προσπαθεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες που επικρατούν στην Ευρώπη από αλλεπάλληλες

δηλώσεις συμπατριωτών του ιθυνόντων ότι η Ολλανδία επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Οι προτάσεις της ολλανδικής κυβέρνησης δεν πρέπει να εκληφθούν ότι δείχνουν την πόρτα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

αναφέρει σε δηλώσεις του προς την ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «De Morgen» ο (χριστιανοδημοκράτης) αντιπρόεδρος. «Αντίθετα», τονίζει ο Βερχάγκεν, που επισκέφθηκε την Πέμπτη το Βέλγιο, «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ολλανδική κυβέρνηση δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, ακόμα και για λόγους ιδίου συμφέροντος».

Και εξηγεί: «Πρέπει να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να πάρουμε πίσω τα χρήματα που έχουμε δανείσει στην Ελλάδα». «Δεν πρέπει να αφεθούμε να παρασυρθούμε από την δυσφορία που μας προκαλεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της», προσθέτει.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της επίσης ολλανδόφωνης «De Standaard» υπό τον τίτλο «Η Ολλανδία δεν είναι εναντίον της Ευρώπης», ο αντιπρόεδρος της ολλανδικής κυβέρνησης κάνει τις ακόλουθες αναφορές στην Ελλάδα απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε ότι «ο σκοπός μας δεν είναι να διώξουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Ο σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τηρείται η δημοσιονομική πειθαρχία, ότι δηλαδή μπαίνει μια τάξη στα δημόσια οικονομικά. Και ταυτόχρονα να φροντίσουμε για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης ώστε να διασφαλίσουμε ότι τελικά τα χρέη μπορούν να αποπληρωθούν. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται ώστε να αποκτήσουμε εκ νέου σταθερότητα στην ευρωζώνη».

Μάλιστα, ο Βερχάγκεν «αδειάζει» τον πρώην επίτροπο Φ. Μπόλκενσταιν που επίσης ζητά την αποχώρηση της χώρας μας από το ευρώ. «Με κάθε σεβασμό προς τον Μπολκενστάϊν, θα ήθελα να επισημάνω ότι πρόκειται για έναν πρώην πολιτικό, ο οποίος δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο στην χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ολλανδός αντιπρόεδρος.

Πηγή: skai.gr