Ανήμπορη να αντιδράσει στο γκολ του Κάουνα(19’)ήταν η Εθνική Ελλάδας που κατάφερε να πάρει την ισοπαλία(1-1) απέναντι στους Λετονούς χάρη σε γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 83’.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παρουσίασε προβληματικό πρόσωπο στο «Σκόντο Στάντιον» και έπαιξε με τη φωτιά καθώς χρειάστηκε το γκολ του Παπαδόπουλου στο 83λεπτό για να φτάσει στην ισοφάριση.

Με τη νίκη της Κροατίας απέναντι στο Ισραήλ με σκορ 3-1, η Εθνική έπεσε στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου και πλέον το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Μπίλιτς στις 7 Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποκτά χαρακτήρα τελικού για την απευθείας πρόκριση στο Euro 2012.

Το ματς

Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά και για τις δύο ομάδες, με την Εθνική να δείχνει ότι ανεβαίνει μετά το πρώτο δεκάλεπτο όμως το γκολ του Κάουνα στο 19’, που ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, άλλαξε τα δεδομένα. Με τους Λετονούς να προηγούνται η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Εθνική να είναι ακίνδυνη μπροστά από την εστία του Βάνινς και την ομάδα του Αλεξάντερ Στάρκοβς να κρατάει άνετα το υπέρ της σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την είσοδο του Τζιόλη στη θέση του Φετφατζίδη η ομάδα του Σάντος πήρε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει εστίες κινδύνου για «ψάξει» την ισοφάριση. Τα μέτρα που έδιναν οι Λετονοί όσο κυλούσε ο χρόνος έδιναν περισσότερους χώρους στους Έλληνες, που παρ’ όλα αυτά δεν δυσκόλεψαν τους γηπεδούχους. Τελικά, το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αναστάτωση στην άμυνα των Λετονών, έδωσε στην Εθνική έναν «χρυσό» βαθμό και παράλληλα γλύτωσε τον Φερνάντο Σάντος από την πρώτη του ήττα στο τιμόνι της Εθνικής έπειτα από 14παιχνίδια.

Η ουσία

Η Εθνική πήρε αυτό που άξιζε στην αναμέτρηση απέναντι στη Λετονία. Η νύχτα με τη μέρα ήταν η εμφάνιση του διεθνών σε σχέση με την εικόνα απέναντι στο Ισραήλ, ελαφρυντικό αποτελούν οι ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών. Συνεχίζει το αήττητο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής έπειτα από 14αναμετρήσεις. Χαρακτήρα τελικού αποκτά η αναμέτρηση απέναντι στην Κροατία στις 7 Οκτωβρίου στο «Γ.Καραϊσκάκης» που θα κρίνει κατά μεγάλο βαθμό την πρωτιά του 6ου ομίλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΕΤΟΝΙΑ (Αλεξάντερ Στάρκοβς): Βάνινς, Μίχατζουκς, Κλάβα, Κριάουκλις, Φέρτοβς, Ιρβάνοβς, Λάιζανς, Κάουνα, Βερπακόφσκις (67′ Ρούντνεβς), Βίσνακοβς (82′ Ζιγκάγιεβς), Λουκιάνοβς

Στον πάγκο: Ντόροσεβς, Σμιρνόβς, Περεπλότκινς, Ρούγκινς, Γκάουρατς

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Ζαραδούκας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα (71′ Μανιάτης), Μάκος (81′ Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης (46′ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης

Στον πάγκο: Τζόρβας, Τζαβέλλας, Πέτσος, Α. Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)

ΒΟΗΘΟΙ: Ιβάν Βάλτσεφ, Ίβο Κόλεφ (Βουλγαρία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Σκόντο Στάντιον»

Πηγή: sday.gr