Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε με δελτίο τύπου την επιτυχής εξιχνίαση 2 ένοπλων ληστειών που έλαβαν χώρα το 2005 και 2008 αντίστοιχα. Η πρώτη ληστεία αφορά το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο ενώ η δεύτερη την τράπεζα Πειραιώς.

Θυμίζουμε ότι την 18-2-5 και ώρα 18:56 έλαβε χώρα η πρώτη ληστεία από 2 άγνωστους δράστες οι οποίοι αφαίρεσαν το ποσό των 14.000€ και οι οποίοι διέφυγαν με ΤΑΞΙ το οποίο έκλεψαν από τον ιδιοκτήτη του,

ενώ η δεύτερη ληστεία έλαβε χώρα την 10/4/2008 στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς όπου δύο άγνωστοι δράστες οι οποίοι με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το ποσό των 34.115€, 9.500$ και 820 Αγγλικές λίρες

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά πολιτών και αστυνομικών που τους κατεδίωξαν

Από την προανάκριση, που διενέργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και την περισυλλογή στοιχείων – πειστηρίων που ρέθηκαν στους χώρους των ληστειών, προέκυψε ότι δράστης των παραπάνω ληστειών είναι 47χρόνος ημεδαπός μαζί με συνεργό του ο οποίος αναζητείται.

Δυνάμει εντάλματος του ανακριτή Ρεθύμνου ο 47χρόνος συνελήφθη την 04-05-2011, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος άλλου ημεδαπού που είχε γίνει την 30-06-2010 στο Τσεσμέ Ρεθύμνου. Κατά τη σύλληψη του κατείχε ένα (1) πιστόλι τύπου (ΤΟΚΑREV) πλήρη φυσιγγίων και κατά την έρευνα στην οικία του βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο (KALASNIKOV) με γεμιστήρες και φυσίγγια του ίδιου όπλου καθώς γάντια και κουκούλα. Επίσης στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του βρέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία ήταν κλεμμένη από την περιοχή του Ρεθύμνου με παραποιημένα τα χαρακτηριστικά της.

Από την προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων μετά τη σύλληψη του 47χρόνου, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος μαζί με άγνωστο συνεργό, είχε διαπράξει τις ακόλουθες παράνομες πράξεις χρησιμοποιώντας την μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην οικία του:

Την 03-02-2011 και ώρα 08:00 στο Τραπεζικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σούδα Χανίων πέταξαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στη βάση τζαμαρίας του εν λόγω Τραπεζικού Καταστήματος με σκοπό να τη σπάσουν να εισέλθουν εντός και να διαπράξουν ληστεία επειδή όμως οι υαλοπίνακες ήταν αλεξίσφαιροι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την πράξη τους και απεχώρησαν.

Την 07-02-2011 με την απειλή πιστολιού ο ανωτέρω μαζί με τον συνεργό του ακινητοποίησαν υπάλληλο της εταιρεία G 4 S πολυκαταστήματος και αφαίρεσαν από αυτόν το ειδικό κουτί μεταφοράς που περιείχε το χρηματικό ποσό των 34.000 χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.

Ο ανωτέρω ημεδαπός είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και τις δύο ληστείες που είχαν εξιχνιαστεί κατά τη σύλληψη του.