«Η θέση της κυβέρνησης δεν αμφισβητείται», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι όλα όσα γράφονται

περί διακοπής των διαπραγματεύσεων ή αποχώρησης της τρόικας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εξήγησε, εξάλλου, ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά«για θεσμική συζήτηση μεταξύ εταίρων

για τα δημοσιονομικά» της Ελλάδας το 2011 και τους στόχους για το 2012.«Σκοπός μας είναι να υπερασπιστούμε την εθνική μας οικονομίας και να διασφαλίσουμε τις αποφάσεις των οργάνων της ευρωζώνης. Κρατάμε ψηλά τη σημαία των διαρθρωτικών αλλαγών… οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι έως τώρα συζητήσεις με την τρόικα διεξήχθησαν σε φιλικό και δημιουργικό κλίμα και εξήγησε ότι χθες ολοκληρώθηκε ένας εκ προοιμίου συμφωνημένος κύκλος συζήτησης, ο οποίος θα επαναληφθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Αυτές οι 10 ημέρες είναι πολύ χρήσιμες για εμάς και την τρόικα, προκειμένου να γίνει επεξεργασία των αριθμών και να καταρτιστούν πίνακες πάνω στους οποίους θα βασιστεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι η ύφεση είναι βαθιά, επεσήμανε ότι το βασικό είναι να ανασχεθεί και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το 2012 η εικόνα θα είναι καλύτερη. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων, αλλά εφαρμογής των νέων συμφωνηθέντων.

«Χρειάζεται επιμονή, υπομονή, συστράτευση για να βγούμε από το μάτι του κυκλώνα», είπε, ενώ σχολιάζοντας τη θέση της ΝΔ για μία ηπιότερη προσαρμογή, απάντησε ότι αυτή είναι μία συζήτηση με «μεταφυσικά χαρακτηριστικά»

Σε ερώτηση του ΣΚΑΪ εάν η κυβέρνηση πρόκειται να ζητήσει περισσότερα δανεικά, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δε ζητάμε περισσότερα δανεικά, το πλαίσιο είναι αποφασισμένο από την 21η Ιουλίου».

Πηγή: skai.gr