Τη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση, θα έχουν σήμερα νωρίς το απόγευμα, οι επικεφαλής της τρόικας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως και την Κυριακή,

προκειμένου να υπάρξει οριστική συμφωνία στα δημοσιονομικά μεγέθη του 2011 και του 2012 και να δοθεί το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στα θέματα της εργασιακής εφεδρείας, στο άνοιγμα των “κλειστών επαγγελμάτων”, στις ιδιωτικοποιήσεις (ΟΠΑΠ και Αερολιμένας Αθηνών, σε πρώτη φάση), στο νέο μισθολόγιο, στο νέο φορολογικό σύστημα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς και στις νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό.

Πρωτεύον είναι, επίσης, η οριστικοποίηση των μεγεθών του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, ο οποίος θα ψηφισθεί εφέτος από τη Βουλή πολύ ενωρίτερα από το τέλος Δεκεμβρίου. Στο “τραπέζι” των συζητήσεων τίθεται, ακόμη, η αναθεώρηση των μεγεθών για το 2013 και το 2014, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου γενικότερα.

Πηγή: real.gr