Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ με αυτογκόλ του Στάντφεστ (50’), η Στουρμ Γκρατς κατάφερε -με δύο τέρματα μέσα σε τέσσερα λεπτά- να αποδράσει με τη νίκη (2-1)!

Μετά από προσπάθεια του Χοσέ Κάρλος που… έσπρωξε στα δίχτυα ο Στάντφεστ (50’), η «Ένωση» προηγήθηκε στο σκορ. Ωστόσο, οι Αυστριακοί δεν παράτησαν τα… όπλα και στα τελευταία λεπτά έφεραν τα πάνω… κάτω.

Ο Μπουργκστάλερ (87’) έπιασε την άμυνα των «κιτρινόμαυρων» στον… ύπνο και ισοφάρισε (1-1), για να έρθει ο Χάας και να διαμορφώσει το τελικό 2-1 (90+1).

To ματς:

Στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και μέσα στο πρώτο 10λέπτο κατάφερε να δημιουργήσει τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς -ωστόσο- να σκοράρει. Ο Λεονάρντο «ζάλιζε» συχνά πυκνά την άμυνα των Αυστριακών, με τον Γκούντγιονσεν να είναι ο κύριος αποδέκτης των επιθετικών προσπαθειών της «Ένωσης» και τον Τσάβλινα να διώχνει κάθε κίνδυνο.

Μετά το πρώτο 20λεπτό, οι παίκτες του Φράνκο Φόντα ισορρόπησαν το παιχνίδι και ο ρυθμός έπεσε. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή, χωρίς να δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες.

Το δεύτερο ημίχρονο πήρε… φωτιά γρήγορα. Στο 50’, ο Λεονάρντο βγήκε στην αντεπίθεση, βρήκε τον Χοσέ Κάρλος και με ψηλοκρεμαστό πλασέ (και τη βοήθεια του Στάντφεστ που προσπάθησε να διώξει) η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσάβλινα, ενώ τρία λεπτά μετά το γκολ της «Ένωσης», ο Τραϊανός Δέλλας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς.

Οι Αυστριακοί κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να ασκούν πίεση, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να βρει τα πατήματα της στο γήπεδο. Η άνεση με την οποία η Ένωση ήλεγχε το ματς ως εκείνο το σημείο είχε χαθεί και ο κόσμος αποδοκίμασε τον Χιμένεθ στο 66′, όταν αποφάσισε να βγάλει τον κορυφαίο Λεονάρντο για να περάσει στο γήπεδο τον Κλωναρίδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και την ώρα που όλοι ήλπιζαν πως -ακόμα κι έτσι- οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν τη νίκη, οι παίκτες της Στουρμ Γκρατς έφεραν τα πάνω… κάτω.

Η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε στον ύπνο, ο Μπουργκστάλερ ισοφάρισε (1-1), για να έρθει ο Χάας και να διαμορφώσει το τελικό 2-1 (90+1).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Λαγός, Κάλα, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Γκερέιρο, Λεονάρντο (66′ Κλωναρίδης), Γκούντγιονσεν, Κάρλος, Μπέλεκ (80′ Λυμπερόπουλος)

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Σιαλμάς, Καράμπελας, Μπερνς

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Τσάβλινα, Ποπκχάτζε, Βέμπερ, Σάμπικς, Ντούντιτς, Μπουργκστάλερ, Κάιντζ (73′ Χάας), Στάντφεστ, Μπόντουλ, Στανγκλ, Βολφ (40′ λ.τ. Μπούκβα)

Στον πάγκο: Σάχνερ, Μουράτοβιτς, Νέουχολντ, Έρενρεϊχ, Σάουμελ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λι Γουίλιαμ Πρόμπερτ (Αγγλία)

ΒΟΗΘΟΙ: Σάιμον Λονγκ, Ντέιβιντ Ρίτσαρντσόν (Αγγλία)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Πηγή: sday.gr