Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 66’, ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα, δεν τα παράτησε και τελικά πήρε ένα χρυσό βαθμό στο Καζάν απέναντι στη Ρούμπιν, με γκολ του Φωτάκη στο 80’ (2-2).

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε στο ύψος του στη Ρωσία, πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Αθανασιάδη στο 23’ και παρά το γεγονός ότι η Ρούμπιν βρήκε τρόπο να γυρίσει Τούμπα το ματς με τους Βαλντές και Ντιαντιούν,

αλλά και τις αναγκαστικές αλλαγές των Αρίας, Κοντρέρας, είχε το κουράγιο να φτάσει στην ισοφάριση και να πάρει αυτό που του ανήκε λόγω εμφάνισης.

Το ματς

Η Ρούμπιν Καζάν, ως γηπεδούχος, είχε τον έλεγχο του ρυθμού της αναμέτρησης από την αρχή, αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια πολύ σημαντική φάση στα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ αρκούνταν σε έναν αμυντικό ρόλο και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Σε μία τέτοια φάση, ο Γεωργιάδης βγήκε από δεξιά, πέρασε τον αντίπαλό του και γύρισε για τον Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα, παγώνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη παγωμένο Καζάν και στέλνοντας του φίλους της ομάδας του στα… ουράνια.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ρώσοι μπήκαν με μάτι που… γυάλιζε και πίεσαν για να πετύχουν το γρήγορο γκολ, το οποίο ήρθε στο 52’ με τον Βαλντές, μετά από ατελείωτο… σφυροκόπημα στην άμυνα του «δικεφάλου» στα πρώτα λεπτά.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αναγκαστική αλλαγή του Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος αποτέλεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Μαλεζά, αλλά και εκείνη του Ντιέγκο Αρίας που βοηθούσε πάρα πολύ στο κέντρο και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 66’ με τον Ντιαντιούν.

Εκεί, ο Λάζλο Μπόλονι έβαλε στο ματς του Ίβιτς και όλος ο ΠΑΟΚ ανέβηκε επίπεδο. Ο Σέρβος έδωσε ώθηση στην επίθεση της ελληνικής ομάδας και από εκείνου τα πόδια ξεκίνησε η φάση της ισοφάρισης. Ο Ίβιτς βρήκε τον Έτο στα δεξιά, με καταπληκτική μπαλιά, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Φωτάκης πήρε την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και τον ΠΑΟΚ στους δύο βαθμούς.

Ρούμπιν Καζάν (Μπέρντιγιεφ): Ριζίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποτσέτι, Νέμοφ, Νάτσο, Νομπόα, Κασάεφ (90′ Μπιστρόφ), Βαλντές (77′ Ριαζάντσεφ), Καραντεντίζ, Ντιαντιούν.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (54′ Τσιρίλο), Έτο, Αρίας (51′ Μπαλάφας), Λαζάρ (72′ Ίβιτς), Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης.

Δείτε τα Γκολ του αγώνα Ρούμπιν Καζάν-ΠΑΟΚ

[dailymotion xldty6_yyyyyyy-yyyyy-yyyy-yy-0-1-yyy-yyy-yyyyyyyyyy_sport

[dailymotion xlduxt_yyyyyyy-yyyyy-yyyy-y-yyyyyyyyy-yy-1-1_sport

[dailymotion xldvas_yyyyyyy-yyyyy-yyyy-y-yyyyyyy-yyyyy-yyy-yyyyyyyy-2-1_sport

[dailymotion xldvm6_yyyyyyy-yyyyy-yyyy-yyyyyyyyy-yyyy-yy-2-2-yy-yyy-yyyyyy_sport

Πηγή: sday.gr