Εγκρίθηκε από τη γερμανική κάτω Βουλή η διεύρυνση του μηχανισμού στήριξης (ΕFSF), χωρίς να έχουν γίνει όμως ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναλυτικά.

Μέχρι πριν από λίγο, γερμανικά ΜΜΕ εκτιμούσαν ότι η διεύρυνση του μηχανισμού θα υπερψηφιστεί, αλλά με απώλειες στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Πολλοί βουλευτές των Φιλελευθέρων και των Χριστιανοδημοκρατών είχαν εξάλλου δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ εκφράζει αμφιβολίες γα το εάν ο διευρυμένος μηχανισμός στήριξης θα επαρκέσει για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

«Όποιος σήμερα υπόσχεται ότι αυτό θα είναι όλο, δεν είναι ειλικρινής», τονίζει ο κ. Σταϊνμάιερ, επιρρίπτοντας στην καγκελάριο Μέρκελ και τον επί των Οικονομικών υπουργό της Σόιμπλε ότι «εξαπατούν τους ανθρώπους τους όταν υποστηρίζουν το αντίθετο».

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προσθέτει ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση λέει όλη την αλήθεια, καθώς μέχρι τώρα η καγκελάριος δεν τολμούσε να τα πει καθαρά και ξάστερα στο κόμμα της και στους Φιλελεύθερους».

Πηγή: skai.gr