Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να «χτυπήσει», αλλά όχι και να νικήσει την Άρσεναλ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1, προδομένος από τα αμυντικά λάθη!

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν οι Φέισα και Ιμπαγάσα, όσο είχε… ανάσες! Σταθερός ήταν ο Μέλμπεργκ,

ενώ λανθασμένη αποδείχθηκε η έμπνευση του Βαλβέρδε να χρησιμοποιήσει τον Μαρκάνο αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου, καθώς ο Ισπανός στόπερ έχασε μονομαχίες και υπέπεσε σε λάθη.

Η έλλειψη συγκέντρωσης στοίχισε στους «ερυθρολεύκους», καθώς στο διάστημα 8’-20’ δέχθηκαν δύο γκολ, στα οποία δεν μπόρεσαν να απαντήσουν, παρότι είχαν την πρωτοβουλία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα

Ο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοστάντσο. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ορμπάιθ, Φέισα. Μπροστά τους ο Ιμπαγάσα, αριστερά ο Μιραλάς, δεξιά ο Φουστέρ και στην κορυφή ο Τζεμπούρ.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με μία καλή στιγμή, όταν ο Φουστέρ δεν κατάφερε να σκοράρει από ευνοϊκή θέση! Τα λάθη αυτά, όμως, κόντρα σε αντιπάλους του βεληνεκούς της Άρσεναλ δεν μένουν ατιμώρητα! Ο Τσάμπερλεϊν στο 10΄, εκμεταλλευόμενος και λάθος του Μαρκάνο, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Κοστάντσο, βάζοντας την Άρσεναλ μπροστά στο σκορ!

Ο Ολυμπιακός είχε καλή ευκαιρία να απαντήσει, όταν ο Τζεμπούρ από καλή θέση δεν νίκησε τον Σέζνι. Ευκαιρία ο Ολυμπιακός; Κι άλλο γκολ η Άρσεναλ! Ο Αντρέ Σάντος, στο 20’, μπήκε από αριστερά στην περιοχή των «ερυθρολεύκων», που για τις ανάγκες της αναμέτρησης έγιναν… μπλε, και νίκησε τον Κοστάντσο στην κλειστή του γωνία, διαμορφώνοντας το 2-0.

Ο Ολυμπιακός δεν κατέθεσε τα όπλα, όμως, και στο 27’ μείωσε σε 2-1, χάρη σε κεφαλιά του Φουστέρ, έπειτα από σέντρα του Ιμπαγάσα. Από εκεί και πέρα, και μέχρι το 40’, η ομάδα του Βαλβέρδε είχε τον έλεγχο και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά πότε ο Σέζνι και πότε η αστοχία δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο… φρενήρης! Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν περισσότερο μαζεμένες και ως εκ τούτου οι ευκαιρίες στις δύο εστίες ήταν πιο σπάνιο φαινόμενο. Στην μεγαλύτερη από αυτές, ο Τοροσίδης με σέντρα-σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Σέζνι, φάση που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία της αναμέτρησης.

Βέβαια, και η Άρσεναλ είχε την δική της ευκαιρία, όταν ο Κοστάντσο είπε «όχι» στον Αρσάβιν, όταν αυτός εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μαρκάνο, στο 69’.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Σονγκ, Σάντος, Φρίμπονγκ, Ροζίτσκι, Αρτέτα, Αρσάβιν, Τσάμπερλεϊν (67′ Ράμσεϊ), Σαμάκ (71′ Φαν Πέρσι)

Στον πάγκο: Φαμπιάνσκι, Τζέιμσον, Γκιμπς, Κοκιελίν, Παρκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Φέισα, Ορμπάιθ (75′ Μοντέστο), Ιμπαγάσα, Φουστέρ (80′ Πάντελιτς), Μιραλάς (75′ Αμπντούν), Τζεμπούρ

Στον πάγκο: Μέγερι, Ποτουρίδης, Μακούν, Α. Παπαδόπουλος

Πηγή: sday.gr