Η Γερμανία θα χρηματοδοτεί η ίδια τις επενδύσεις Γερμανών επιχειρηματιών στη χώρα μας για όσο διάστημα η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές,

όπως ανακοίνωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης,

Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου για την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας», το οποίο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), συζητήθηκε η επίσκεψη του κ. Ρέσλερ, την ερχόμενη εβδομάδα, στην Αθήνα όπου θα είναι επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής.

Τον Φίλιπ Ρέσλερ θα συνοδεύουν Γερμανοί επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης αποβλήτων.

Στόχος της επίσκεψης θα είναι να αποτυπωθούν συγκεκριμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες, ενώ θα υπογραφεί και ελληνογερμανικό σύμφωνο οικονομικής συνεργασίας.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος εξέφρασε στον Έλληνα υπουργό την ξεκάθαρη στήριξή του στις ελληνικές προσπάθειες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλά και την επαναφορά της οικονομίας μας, μέσω επενδύσεων, σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Μάλιστα, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες και θα συμμετάσχει και ο κ. Χρυσοχοϊδης, θα υπάρχει ειδική ενότητα για το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, μετά από πρόταση του κ. Ρέσλερ.

Νωρίτερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας, Φ. Β. Στάινμαγιερ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο κ. Στάινμαγιερ εξέφρασε τη στήριξη του SPD στις ελληνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και την ελληνογερμανική πρωτοβουλία για την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Πηγή: real.gr