«Τον κόσμο δεν τον κυβερνούν οι κυβερνήσεις. Τον κυβερνά η Goldman Sachs» τονίζει με περισσή ειλικρίνεια στο ΒΒC ο ανεξάρτητος χρηματιστής Αλέσιο Ραστάνι.

Προβλέπει ότι το ευρώ θα καταρρεύσει και μάλιστα η κατάρρευσή του θα είναι άσχημη, ενώ λέει ότι τα μεγάλα κεφάλαια –hedge funds, investment funds,

μεγάλοι οργανισμοί – δεν ενδιαφέρονται για τα σχέδια διάσωσης, δεν ενδιαφέρονται για το ευρώ. Ξέρουν ότι το χρηματιστήριο έχει «τελειώσει» και αναζητούν άλλου τρόπους επενδύσεων.

Ο ίδιος τονίζει ότι οι περισσότεροι χρηματιστές (traders) δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το αν θα διορθωθεί η κατάσταση της οικονομίας. Αντίθετα, το περιμένουν πως και πως προκειμένου να βγάλουν περισσότερα χρήματα.

«Ονειρεύομαι άλλη μία ύφεση σαν αυτή της δεκαετίας του ’30» λέει χαρακτηριστικά, καθώς ένα κραχ είναι καλή ευκαιρία, για όσους έχουν προετοιμαστεί, να βγάλουν λεφτά.

Ο κ. Ραστάνι προειδοποιεί ότι τώρα δεν είναι η ώρα να σκεφτόμαστε ότι οι κυβερνήσεις θα διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Μάλιστα εκτιμά ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα δουν τις καταθέσεις τους να εξαφανίζονται, τους επόμενους 12 μήνες, για αυτό καλεί τον κόσμο να προστατέψει την περιουσία του.

 Δείτε τη συνέντευξη

http://www.youtube.com/watch?v=lqN3amj6AcE

Πηγή: skai.gr