Εντείνονται τα φαινόμενα ακυβερνησίας, την ίδια στιγμή που το κλίμα στο ΔΝΤ δεν είναι καλό για την Ελλάδα και η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Οι υπουργικές –κυρίως- κόντρες, όπως αυτή μεταξύ του Δημήτρη Ρέππα και του Γιάννη Ραγκούση, αλλά και οι προσωπικές στρατηγικές κορυφαίων υπουργών χωρίς καμία επίπτωση,

αποδεικνύουν πρωτίστως την ανυπαρξία αποτελεσματικού κέντρου, αλλά και τις διεργασίες για την «επόμενη μέρα» στην κυβέρνηση.

Πέραν της κόντρας Ραγκούση – Ρέππα με αφορμή αυτή τη φορά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο Ενιαίο Μισθολόγιο, είχαμε τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου ότι θα εξαιρεθούν από την εργασιακή εφεδρεία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δήλωση που φέρεται να έχει γίνει με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού Χάρη Καστανίδη, αλλά χωρίς την έγκριση -ή έστω τη γνώση- του Μαξίμου. Αντιθέτως, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που δήλωσε ότι από την εφεδρεία θα εξαιρεθούν γιατροί και νοσηλευτές, είχε θέσει το θέμα και στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά του Ηλία Μόσιαλου -μερικοί τον κατηγορούν ότι βρίσκεται πίσω από την επιστολή των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό- αν και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου απέστειλε σαφές μήνυμα προς όλους ότι ο υπουργός Επικρατείας απολαμβάνει της «απολύτου εμπιστοσύνης» του.

Πηγή: real.gr