Βέροια 03 έως 10 Σεπτεμβρίου 2011

Επί οκτώ ημέρες, το διάστημα 3-10 Σεπτεμβρίου, η Βέροια βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς σκακιστικού ενδιαφέροντος!

50 αθλητές από διάφορες χώρες και περισσότεροι από 30 συνοδοί και προπονητές βρέθηκαν στην Βέροια για να συμμετάσχουν στο 4ο Ανοικτό Διεθνές Τουρνουά Σκάκι «ΒΕΡΟΙΑ 2011» που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σκακιστικός Όμιλος Βέροιας.

Το τουρνουά ήταν από τα ισχυρότερα στην Ελλάδα.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο άνετο και φιλόξενο ξενοδοχείο “ΒΕΡΟΙΟΠΟΛΙΣ” στα Ασώματα Βέροιας, ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών και εκλεκτής αισθητικής, που σέβεται και αναδεικνύει το φυσικό του περιβάλλον, που συνδυάζει πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως ο αθλητισμός, η υδροθεραπεία, η εστίαση και η ψυχαγωγία, σ’ ένα περιβάλλον που συνδυάζει τέλεια την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία με την διακριτική πολυτέλεια. Ο άνετος και κλιματιζόμενος χώρος αγώνων, η υπέροχη θέα προς το φράγμα του Αλιάκμονα, καθώς και στο άλσος της Πανεπιστημιακής Σχολής της Βέροιας εντυπωσιάζει τον επισκέπτη σε κάθε εποχή για την μεγαλοπρέπεια του.

Η ευχάριστη διαμονή, το φαγητό, η εξυπηρέτηση που έτυχαν από τους επαγγελματίες του έμπειρου προσωπικού του ξενοδοχείου ΒΕΡΟΙΟΠΟΛΙΣ και η έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε ζητήματος εκ μέρους των διοργανωτών έκανε όλους τους συμμετέχοντες στο τουρνουά να εκφράσουν τόσο την ικανοποίησή τους για το επίπεδο φιλοξενίας όσο και τη πρόθεσή τους να επισκεφθούν ξανά την Βέροια και ιδιαιτερα την καταπληκτική και μοναδική ξενοδοχειακή μονάδα ΒΕΡΟΙΟΠΟΛΙΣ.

Στο αγωνιστικό μέρος πειστικός και αήττητος νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Έλληνας ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ αήττητος με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο ΓΚΟΥΝΤΙΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 6,5/9 έπειτα από άρση της ισοβαθμίας (στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν τρεις σκακιστές με 6,5/9). Τέλος, τρίτος αναδείχθηκε, ο ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΕΜ. με 6,5/9 ενώ στην τεταρτη θέση κατέλαβε ο αθλητής του Σ.Ο ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΔΗΜΗΡΟΣ με 6,5/9 . Πρώτη γυναίκα η ΧΑΡΠΙΔΟΥ ΑΝΝΑ (6/9) και δευτερη Γυναίκα η νεαρή από το Σ.Ο ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΣΙΑΒΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ-ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ (6/9).

Ευχάριστη έκπληξη στους αγώνες ήταν εκτός των άλλων το ματς του τελευταίου γύρου όπου ο νεαρός αθλητής της Βέροιας ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία από τον προπορευόμενο ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ μάλιστα είχε την δυνατότητα να κερδίσει τον αγώνα αλλα λογω απειρίας ο νεαρός Προκοπίου φοβούμενος πιθανό λάθος αποδεχτείτε ισοπαλία από τον πολύ έμπειρο αντίπαλο του ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

Στις κατηγορίες από Κ08 έως Κ18 βραβεύτηκαν αγόρια και κορίτσια, συγκεκριμένα στην κατηγορία:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 18

1ος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 16

1Ος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Κ. , 2ος ΤΣΑΚΠΙΝΗΣ Ι., 3Ος ΜΠΑΜΠΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 14

1ος ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ Δ., 2ος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Ζ., 3ος ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΑΘ.

1η ΤΣΙΑΒΟΥ Ρ., 2η ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ Κ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 12

1ος ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ Ι., 2ος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Χ., 3ος ΔΟΥΔΟΥΛΑΚΑΚΗΣ Ι.

1η ΚΑΡΔΑΜΗ ΣΟΦΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 10

1ος ΣΤΕΦΑΝ Π., 2ος ΚΟΛΥΤΑΣ ΣΠ., 3ος ΔΟΥΔΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΑΘ.

1η ΛΑΖΗ Ν., 2η ΚΟΛΚΑ ΞΕΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8

1ος ΛΑΖΗΣ Θ., 2ος ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ Π., 3ος ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜ.

1η ΜΠΑΖΟΥΚΗ ΔΗΜ., 2η ΑΛΙΑΤΙΔΟΥ ΑΓ.

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ο μικρότερος παίκτης του τουρνουά με τους περισσότερους βαθμούς)

1ος ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (4ος στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ8)

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η συμμέτοχη μικρών και μεγάλων αθλητών από την Κέρκυρα, Πύργο Ηλίας, Βόλο, Κίλκις, Ρέθυμνο και από άλλες πόλεις τις Ελλάδος.

Πέρα, πάντως, από τους συμμετέχοντες στο τουρνουά, στα Ασώματα Βέροιας βρέθηκαν καθημερινά πολλοί απλοί φίλοι του σκακιού από όλη την Ελλάδα ενώ σημαντικό ήταν και το ενδιαφέρον μέσω διαδικτύου καθώς η ιστοσελίδα της διοργάνωσης (η οποία αναμετέδιδε ζωντανά τις παρτίδες και τα αποτελέσματα), δέχτηκε αρκετές επισκέψεις κατά τη διάρκεια των αγώνων. Έτσι το τουρνουά πέτυχε ένα ακόμη από τους αντικειμενικούς στόχους του, αυτό της προβολής της πόλης της Βέροιας και γενικότερα του Ν. Ημαθίας.

Άξιοι συγχαρητηρίων για όλο το έργο που προσέφεραν είναι τόσο οι διαιτητές όσο και το προσωπικό του τουρνουά οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή των παρτίδων προβλέποντας και αντιμετωπίζοντας άμεσα κάθε θέμα που προέκυπτε.

Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης είχαν αναμφισβήτητα οι χορηγοί της. Το ξενοδοχείο «ΒΕΡΟΙΟΠΟΛΙΣ», κουφώματα TEDESCO, MERCEDES BENZ Γ. Κογιας ΑΕ, το Λογιστικό Γραφείο “ΤΣΙΑΜΗΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ’’, η Ιερά Μητρόπολη Βέροιας – Ναούσης & Καμπανίας, κ.α απέδειξαν ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον τους το σκάκι και τον αθλητισμό γενικότερα συμβάλλοντας στην επιτυχία του τουρνουά.

Το τουρνουά, τέλος, τίμησαν με την παρουσία τους στις τελετές έναρξης και λήξης, πολλοί τοπικοί φορείς και παράγοντες αλλά και παράγοντες σκακιστικών σωματείων. Ανάμεσά τους ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσιαμητρος Νικόλαος, ο Διευθυντής τους ξενοδοχείου «ΒΕΡΟΙΟΠΟΛΙΣ» κ. Μωυσίδης Στέφανος το Δ.Σ του Σ.Ο Βεροιας καθώς και πλήθος παραγόντων και φίλων από σκακιστικά σωματεία της Ανατολικής και Κεντροδυτικής Μακεδονίας, Αττικής, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στέρεας Ελλάδος.

Χαιρέτισαν την εκδήλωση με επιστολές, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Ν.Δ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του Συνασπισμού.

Η τελετή λήξης του τουρνουά βρήκε τους πάντες ικανοποιημένους τον Πρόεδρο του Σ.Ο ΒΕΡΟΙΑΣ κ. ΥΦΑΝΤΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ και τον υπεύθυνο της διοργάνωσης κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΑΘ., ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΘ. να ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία της αλλά και να ανανεώνει το σκακιστικό ραντεβού για το επόμενο τουρνουά το καλοκαίρι του 2012!

Αναλυτικές πληροφορίες και πλούσιο υλικό από το τουρνουά «ΒΕΡΟΙΑ 2011» υπάρχουν στον ιστοχώρο της διοργάνωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://chess-veria.webs.com αλλά και στον ιστοχώρο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας http://www.esskedym.gr