Η επιβράδυνση της οικονομίας «δεν αποτελεί δικαιολογία για να σταματήσουμε να βάζουμε τάξη στα δημοσιονομικά μας», δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν μια «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» της Ελλάδας, ούτε μια έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη,

γιατί αυτό «θα προκαλούσε τεράστια οικονομική και κοινωνική ζημιά» σε «ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση» με «σοβαρό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία».

«Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα», επέμεινε σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Πίτερσον, ερευνητικό κέντρο στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Αναφερόμενος στις διαφορές ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους όσον αφορά τη διαχείριση της σημερινής κρίσης, την ώρα που οι ΗΠΑ ζητούν νέα μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας, σημείωσε: «Η θέση της ΕΕ είναι σαφής. Η επιβράδυνση δεν αποτελεί αιτιολογία για να σταματήσουμε να βάζουμε σε τάξη τα δημοσιονομικά μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».

Απευθυνόμενος στους «διακεκριμένους οικονομολόγους», οι οποίοι «ζητούν μια επιθετική ανάκαμψη» της οικονομίας, ο Ρεν σημείωσε ότι «σε ορισμένες χώρες, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ελιγμών» γι’ αυτό.

Πηγή: skai.gr