«Το τέλος ακινήτων εντάσσεται στον εθνικό φορολογικό σύστημα, όπου θα επανεξεταστούν όλες οι επιβαρύνσεις», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν τον Υπουργό και για καταπάτηση του Συντάγματος,

καθώς σύμφωνα με το σχετικό άρθρο 74 του Συντάγματος, προσθήκες ή τροπολογίες Υπουργών συζητούνται μόνο αν έχουν υποβληθεί 3 τουλάχιστον ημέρες πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

“Αν θέλει να επιβάλει φόρο εις το διηνεκές να μας το πει ευθέως», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει αυτή την αλλαγή τώρα. Είναι ουσιαστική αλλαγή και όχι νομοτεχνική βελτίωση», είπε ο κ. Μάκης Βορίδης από τον ΛΑ.Ο.Σ., ενώ το ίδιο υποστήριξε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε ότι από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι περιπτώσεις ιδιοκατοίκησης από μακροχρόνια άνεργο.

Παράλληλα, απαλλάσσεται πλήρως εφόσον το οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, η εξαίρεση δεν ισχύει για ανέργους με ακίνητα σε περιοχές άνω των 3.000 ευρώ τιμή ζώνης.

Πηγή: real.gr