Αποφασισμένος για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και την στήριξη της Ελλάδας εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy

σε συνάντηση που είχε χθες με τον Αμερικανό ομόλογό του Barack Obama, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές από τη γαλλική προεδρεία.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Sarkozy εξήγησε στον Obama τη στρατηγική και την κοινή θέση της Γαλλίας και της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι η συμφωνία του Ιουλίου πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα.

“Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ωστόσο επαναλάβαμε την επιθυμία μας να επιλυθεί η κρίση, στηρίζοντας την Ελλάδα και καταλήγοντας σε συμφωνία μαζί της”, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ο Sarkozy είπε για μία ακόμη φορά ότι στο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα πρέπει να υπάρχει ευελιξία στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για να αντιμετωπιστούν όλοι οι κίνδυνοι εξάπλωσης, ιδιαίτερα για τις χώρες εκείνες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις πιέσεις των αγορών όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Τόνισε δε, ότι δεν πιστεύει πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει κίνδυνο νέας ύφεσης.

Ένα ακόμη θέμα ήταν η στήριξη της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών και η αναγκαιότητα να ανακάμψει η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην καρδιά της Ευρωζώνης, ενώ συζητήθηκε και η ιδέα να συμπεριληφθεί το κινεζικό γουάν στα SDR του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

Πηγή: capital.gr