Για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν για την ανάταξη τη ελληνικής οικονομίας μίλησε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Αυτό που έχουμε να κάνουμε, και να το κάνουμε άμεσα, γρήγορα αποτελεσματικά, είναι να περάσουμε γρήγορα στην απέναντι όχθη με το 50% της οικονομίας να είναι παραγωγή» τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε εθνική κοινωνική συμφωνία για 2,5 χρόνια. Εκτίμησε έτσι ότι μπορούμε να φέρουμε πίσω περί τα 30 δισ. ευρώ που μας λείπουν για να έχουμε μία υγιή οικονομία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, δηλώνοντας ότι το α’ εξάμηνο του 2012 θα έλθουν πολύ περισσότερες επενδύσεις, θα ενισχυθεί η ρευστότητα και το ΕΣΠΑ θα έχει απογειωθεί.

Όσον αφορά τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση των νέων μέτρων έθεσε το δίλημμα αν η χώρα μπορεί να μείνει στην οικογένεια του ευρώ και της Ευρώπης ή θα γίνει μία τριτοκοσμική χώρα. Τόνισε δε, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος θα ψηφίσει τα μέτρα.

Πηγή: skai.gr