Στη γραμμή που χάραξε με τις καταγγελίες της πρώτη η κυρία Ζωή Γεωργαντά, η οποία έκανε λόγο για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, συντάχθηκαν δύο ακόμα από τα έξι μέλη του ΔΣ,

οι κ.κ. Λογοθέτης και Σκορδάς. Ο κ. Λογοθέτης υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα το έλλειμμα της χώρας ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που δημοσιεύτηκε,

ενώ έβαλε και κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορώντας τον για παρεμπόδιση του έργου τους. Άλλο μέλος του ΔΣ, ο κ. Σκορδάς, υποστήριξε ότι ο τρόπος υπολογισμού του ελλείμματος δεν ήταν ο σωστός.

Η κυρία Γεωργαντά από την πλευρά της επανέλαβε πάντως για ακόμα μία φορά τις καταγγελίες της για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και κατηγόρησε το πρόεδρο της αρχής για αυταρχισμό. «Η ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να περάσει από καθαρτήριο. Να καθαρίσουν τα στατιστικά στοιχεία», κατέληξε η κυρία Γεωργαντά.

Σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν τα άλλα τρία μέλη της επιτροπής που υποστήριξαν ότι η ΕΛΣΤΑΤ έκανε ένα πολύ σημαντικό έργο και δούλεψε σύμφωνα με τους κανόνες της Εurostat. Συγκεκριμένα, ο κ. Συμιγιάννης υποστήριξε ότι η eurostat δεν είχε επιφυλάξεις για το έργο της αρχής, ενώ ο κ. Φιλίππου υποστήριξε ότι ήταν ορθή η αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος. Τέλος, η κυρία Μπαλφούσια υποστήριξε ότι τα στοιχεία που εκδόθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ είναι ποιοτικά βελτιωμένα σε σχέση με το παρελθόν και ότι η χρήση του επιχειρήματος για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος είναι βλαπτική και αποπροσανατολιστική.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μπαλφούσια ήταν η επικεφαλής του Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής που είχε εκδώσει μία ιδιαίτερα δυσοίωνη έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η δημοσίευση της έκθεσης είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Υπουργού Οικονομικών, ενώ ακολούθησε η παραίτηση των μελών του εν λόγω Γραφείου.

Όταν η κυρία Μπαλφούσια ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη για τους λόγους της παραίτησης της άφησε αιχμές κατά του Φίλιππου Πετσάλνικου και υποστήριξε ότι :«Δεν παραιτήθηκα διότι ο κ. Βενιζέλος δεν ικανοποιήθηκε με την έκθεσή μας και για τα αρνητικά σχόλια του. Παραιτήθηκα γιατί στην ανακοίνωση εμπλεκόταν το όνομα του κ. Πετσάλνικου», ενώ συνέχισε : « Αν θα ξαναέγραφα τα ίδια; Θα έγραφα αυτά που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Το γραφείο λειτούργησε άψογα και δεν έχει καμία σχέση με ό, τι συνέβη στην ΕΛΣΤΑΤ, στην περίπτωση της οποίας η Βουλή άργησε να αντιμετωπίσει το θέμα, ενώ στην περίπτωση του Γραφείου Προυπολογισμού δεν δόθηκε καθόλου χρόνος».

Αίσθηση όμως προκάλεσε πάντως και η επίθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Μακρυπίδη στην κυρία Γεωργαντά. « Η κυρία Γεωργαντά που κάνει καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος έχει δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παράνομη είσπραξη επιδομάτων από το ΚΕΠΕ και παρουσίασε μία έκθεση του ΟΗΕ ως δικό της διδακτορικό».

Πηγή: real.gr