Μειώνεται το αφορολόγητο αλλά και οι συντάξεις. Το «χαράτσι» για τα ακίνητα παρατείνεται και αυξάνεται η εργασιακή εφεδρεία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου τα επιπρόσθετα μέτρα έχουν ως εξής:

• Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στις 5.000 ευρώ

• Δεν επέρχεται καμία μείωση στις συντάξεις ύψους μέχρι 1.200 ευρώ.

• Περικόπτονται οι συντάξεις πάνω από τα 1.200 ευρώ κατά 20% και 40% για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών με σύνταξη που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ

• Στην εργασιακή εφεδρεία θα ενταχθούν από φέτος 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι στο ευρύτερο Δημόσιο τομέα και ακόμη 10.000 από τον στενό δημόσιο τομέα.

• Προωθούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το ασφαλιστικό και η αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

• Το εθνικό φορολογικό σύστημα θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

«Οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν όπως ανακοινώθηκε χθες μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας» ανέφερε στην ανακοίνωση του ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Είναι όμως απολύτως δεδομένη η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή της χώρας να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και ισότιμη χώρα μέλος της ευρωζώνης φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα. Οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: real.gr