Τα περισσότερα δίδυμα μοιράζονται μια μήτρα πριν να γεννηθούν. Αυτό δεν ίσχυε σε δίδυμα που γεννήθηκαν πρόσφατα στη Φλόριντα, καθώς η μητέρα είχε 2 μήτρες, εξαιρετικά σπάνια κατάσταση, γνωστή ως δίδελφυς μήτρα.

Οι γιατροί θέτουν τις πιθανότητες για τέτοια εγκυμοσύνη σε μια στα 5 εκατομμύρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Morton Plant στο Clearwater,

της Φλόριντα, όπου γεννήθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου τα δίδυμα με καισαρική τομή. Συνέβη επειδή 2 ωάρια απελευθερώθηκαν και γονιμοποιήθηκαν ταυτόχρονα.

Τα δίδυμα είναι καλά στην υγεία τους. Η 24χρονη μητέρα, έμαθε για την ασυνήθιστη ανατομία της 4 χρόνια πριν, μετά από εξέταση ρουτίνας.

Η διπλή μήτρα μπορεί να καταστήσει υπογόνιμη μια γυναίκα, αναφέρει η Mayo Clinic. Ωστόσο τα μωρά συνελήφθησαν χωρίς μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η μητέρα εμφάνισε πρόδρομο πλακούντα, συχνή επιπλοκή της εγκυμοσύνης και παρακολουθήθηκε με υπέρηχους, ενώ κατά τα άλλα η εγκυμοσύνη προχώρησε χωρίς προβλήματα.

Μόνο μια στις 2.000 γυναίκες παγκοσμίως έχει δίδελφυ μήτρα. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν την αιτία αλλά θεωρούν ότι ενδεχομένως σχετίζεται με ανωμαλίες στα νεφρά. Αυτό υποδεικνύει ότι ενδεχομένως αναπτύσσεται πριν τη γέννηση.

Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται ασυνήθιστος πόνος ή αιμορραγία.

Πηγή: iatronet.gr