Οι εφαρμογές για τα ταξί προσφέρουν μια δυνατότητα για να έχεις ανά πάσα στιγμή τη θέση των ταξί αλλά και να μπορείς να έχεις μια ‘πρόγευση’ για το κόστος μιας διαδρομής που θα κάνεις αφού η εφαρμογή θα το υπολογίσει για εσένα.

Μια νέα προσέγγιση αλλάζει και κάτι ακόμη: τον τρόπο πληρωμής. Το Get Taxi είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχει σαν στόχο να αλλάξει και αυτό αφού η εφαρμογή θα βγει στην Ευρώπη μετά τον Αύγουστο.

Με την εφαρμογή ο χρήστης μπορεί να παραγγείλει από το κινητό του, να πληρώσει και να βεβαιωθεί πως θα κερδίσει και ‘πόντους’ για δωρεάν διαδρομές. Οι δοκιμές σε beta μορφή είναι σε εξέλιξη στο Ισραήλ τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με με αναφορές η ευρωπαϊκή δοκιμή θα ξεκινήσει από το Λονδίνο και θα ακολουθήσει η Μόσχα δύο μήνες μετά αλλά και η Γαλλία, η Γερμανία, Η Ισπανία και η Ιταλία.

Οι αναφορές μιλούν για 600.000 ταξί που υπάρχουν στην Ευρώπη από τα οποία η πλειοψηφία είναι σε ανεξάρτητες ιδιοκτησίες. Σε μέσο όρο κάθε ταξί στην Ευρώπη χρεώνεται 5.000 δολάρια το χρόνο για να συμμετέχει σε μια εταιρία.

Το Get Taxi, θα προσφέρει τον εξοπλισμό δωρεάν με κόστος 2.99 ευρώ την ημέρα για απεριόριστες παραγγελίες ταξί. Ενώ η app έχει πολλές πρόσθετες λειτουργίες – όπως και τη ‘βαθμολογία’ οδηγών και πελατών (!), το πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως η εταιρία σκέφτεται για επέκταση σε έξι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης άμεσα και γρήγορα, μια τεράστια προσπάθεια.

Δείτε περισσότερα στο www.gettaxi.com

Πηγή: gadgetfreak.gr