Κάποτε η κλήρωση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λαχείο για την «Ένωση». Μια Άντερλεχτ σαφώς αποδυναμωμένη και την οποία γνωρίζει καλά,

η Στουρμ Γκρατς την οποία είχε αποκλείσει στο παρελθόν ούτε αυτή προκαλεί δέος, αλλά και με την Λοκομοτίβ να μην είναι κάτι σούπερ και να μην έχει την δυναμική προηγούμενων χρόνων, η ΑΕΚ θα είχε καλές πιθανότητες.

Τι να συζητάς όμως από τη στιγμή που η «Ένωση» δεινοπάθησε για ν’ αποκλείσει την Τιφλίδα. Η περσινή ομάδα της ΑΕΚ, τουλάχιστον όπως ξεκίνησε θα είχε σοβαρές πιθανότητες να περάσει καταλαμβάνοντας την 2η θέση.

Για την φετινή πολύ αμφιβάλλω, τουλάχιστον όπως είναι τώρα, αν μπορεί να ξεπεράσει έστω και την μία από τις αντιπάλους της.

Ασφαλώς και σαν κλήρωση είναι μια χαρά, αν αναλογιστεί κανείς ότι στον δρόμο της βρέθηκαν ομάδες που δεν προκαλούν κανέναν ιδιαίτερο φόβο. Ωστόσο η τωρινή κατάσταση της ΑΕΚ είναι εκείνη που δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Για μένα το βασικότερο είναι ότι με το ελλιπές ρόστερ που έχει η «Ένωση» και αν δεν κάνει άλλες προσθήκες, αδυνατώ να φανταστώ πως θα τα βγάλει πέρα Πέμπτη και Κυριακή με αγώνες.

Για τον ΠΑΟΚ η κλήρωση ήταν ξανά δύσκολη και μάλιστα ακόμα πιο δύσκολη από την περσινή με την Τότεναμ και την Ρουμπίν Καζάν να βρίσκονται στον δρόμο του. Κι όμως σ’ αυτή την ομάδα, τουλάχιστον όπως εμφανίζονται αυτή τη στιγμή οι δύο «Δικέφαλοι» και με βάση και την περσινή παρουσία των Θεσσαλονικέων, έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη απ’ ότι στην ΑΕΚ. Γιατί απλούστατα ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα μακριά από την Τούμπα με αξιοθαύμαστη συνέπεια τα τελευταία χρόνια, ενώ και το κάστρο του, όσο δυνατός και αν είναι ο αντίπαλος, μπορεί και το εκμεταλλεύεται καλά.

Η Σάμροκ Ρόβερς ήρθε να δώσει μια ανάσα, αλλά το γεγονός πως υπάρχει και μια εύκολη ομάδα, καλό για όλους είναι. Βέβαια το ότι πέταξε έξω την Παρτιζάν κάτι λέει. Ο ΠΑΟΚ θα έχει (αν δεν συμβεί κάτι αναπάντεχο) έναν προπονητή και κανονικό σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Αν ο Μπόλονι συντηρήσει όπως δείχνει την καλή συνοχή της ομάδας και μπορέσει να τον στρώσει ακόμα περισσότερο επιθετικά, όπως φαίνεται ότι μπορεί να κάνει, ο ΠΑΟΚ μπορεί να παλέψει την 2η θέση.

Πηγή: sday.gr