Ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι, το Συντονιστικό και Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος (199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.) όπου τον υποδέχθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας και ο Γ.Γ.Π.Π. κ. Θεόδωρος Μπούφης.

Ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη και το Διοικητή του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. Υποστράτηγο Κων/νο Πετρόπουλο,

για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24ώρων, καθώς και για την κατανομή των επίγειων και εναερίων δυνάμεων, κατά τις σημερινές πυροσβεστικές επιχειρήσεις.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για την υποδοχή των ευρωπαϊκών πυροσβεστικών δυνάμεων (αεροσκαφών και πληρωμάτων τους) που έχουν δεχθεί το αίτημα της χώρας μας για συνδρομή στα πύρινα μέτωπα, την ετοιμότητα και τη διάθεσή τους στους τόπους των επιχειρήσεων.

Ο Πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες των πυροσβεστών, -μονίμων, συμβασιούχων και εθελοντών-, που επιχειρούν ακατάπαυστα, στα μέτωπα των πυρκαγιών, σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: fireservice.gr